Rauma kauplusepidaja kasutas seksuaalselt ära alla 10-aastast last, mõisteti pikaks ajaks vangi

Soome kohus mõistis 45-aastase Raumas elava mehe 5 aastaks ja 10 kuuks vangi lapse seksuaalse ärakasutamise, lapse vägistamise, last kujutava seksuaalselt siivutu pildi omamise ja kergekujulise vägivalla eest.

Kuriteod pandi toime Rauma linnas. Süüdimõistetu oli 2014. aasta 15. novembrist kuni 2015. aasta 10. juulini alla 10-aastase kannatanuga kümneid kordi seksuaalvahekorras, vahendab Iltalehti.

Laps oli tegude toimepanemise ajal nii hirmunud, et ei suutnud end kaitsta. Teod põhjustasid alaealisele kannatanule märkimisväärseid hingelisi üleelamisi.

Endine kauplusepidaja peab kannatanule maksma tekitatud valu ja kannatuste eest hüvitist summas 51 500 eurot. Mehe juurest leiti ligi 2000 pilti ja videot, kus oli kujutatud lapsi seksuaalselt siivutul moel. Neist piltidest 1221 olid kõvakettal, mis leiti mehe vaba aja korterist. Need andmed olid kustutatud, aga politsei suutis need taastada.

Madalama astme kohus mõistis mehele samade kuritegude eest eelmise aasta juulis 6 aastaks ja 6 kuuks vangi, aga otsus kaevati edasi Vaasa ringkonnakohtusse. Ringkonnakohus loobus ühest süüdistuse episoodist ja vähendas karistust 5 aasta ja 10 kuuni.

Rauma kauplusepidaja võeti vahi alla eelmise, 2019. aasta veebruaris. Praegu 45-aastane mees on olnud vahi alla sellest ajast alates. Süüalune töötas poepidajana 20 aastat. Mehe ettevõte lõpetas tegevuse eelmisel aastal.

Raumalaiskauppias käytti alle 10-vuotiasta lasta hyväkseen kymmeniä kertoja

Vaasan hovioikeus on tuominnut 45-vuotiaan raumalaismiehen viiden vuoden ja kymmenen kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Vankeusrangaistus luettiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta sekä lievästä pahoinpitelystä. Rikokset tapahtuivat Raumalla. Raiskaukset ja törkeä hyväksikäyttö ovat käytännössä yksi ja sama alati toistuva teko. Tuomittu oli aikavälillä 15. marraskuuta 2014-10.

Kommentaarid
(Külastatud 1,729 korda, 1 külastust täna)