Raskelt haigestunud Wales’i haiglaõde ei usalda koroonateste: positiivne näit tuli alles 4. prooviga

Suurbritannias Wales’is raskelt haigestunud haiglaõde ütles, et ei usalda enam koroonateste, kuna tal oli proov kolm korda järjest negatiivne. Alles neljas proov näitas viirust.

Õde Nicole Williams paigutati Wales’i ülikooli Cardiffi haiglasse pärast seda, kui tema kopsupilt näitas koroonahaigust. Proovid olid aga järjest negatiivsed, kuni neljas proov näitas lõpuks viiruse olemasolu, vahendab Daily Mail.

Naine märgib, et on noor ja terve, aga ikka murdis haigus ta maha. Tema väitel ilmnesid haigusnähud 19 päeva tagasi, kui kurk jäi valusaks ja tekkis köha. Kolm päeva hiljem lasi ta teha testi, kuna töötab medõena.

Päev pärast testi ärkas ta rõhumistundega rinnus ning köhaga. Ta hingeldas ja hingata oli valus. Varem pole tal kunagi rinnus mingit sellist tunnet olnud. Veel päev hiljem läks olukord hullemaks ja tal tõusis kõrge palavik – samas proovid haigust ei näidanud.

Naine tundis end väga halvasti, ta helistas oma arstile ning kurtis muret. Ta tahtis, et arst ta üle vaataks, aga arst keeldus ja ütles, et paljud koroonaproovid ongi valenegatiivsed. Naine paigutati haiglasse ja tal olid COVID-19 haigusnähud. Talle anti igaks juhuks antibiootikume, et äkki on mõni muu põletik, aga neist polnud abi.

Viimase kahe nädala jooksul on õde Williams toimetatud haiglasse kahel korral ja tema sugulased muutusid tema tervise pärast juba murelikuks. Temalt võeti veel kaks proovi haiglas oleku ajal, aga needki olid negatiivsed, see tähendab, et viirust ei näidanud. Samas näitas kopsupilt, et naisel oli äge põletik mõlemas kopsus.

Pärast kopsupildi tegemist näitas 4. koroonaproov viiruse olemasolu. Õde Williams ütles, et koroonaviirusest sai ta omale astma ning püsiva kopsu- ja südamekahjustuse. Ta märkis, et viirus on väga jube ja ta tänab õnne, et ellu jäi.

Nurse tested negative for Covid-19 three times despite symptoms

Nurse Nicole Williams was admitted to University Hospital of Wales in Cardiff Ms Williams, from Caerphilly, tested negative to Covid-19 three times A fourth test – three weeks after becoming symptomatic – picked up the virus Ms Williams pleaded with members of the public to respect the virus lockdown Learn more about how to help people impacted by COVID A nurse who twice needed hospital treatment for Coronavirus has cast doubt on the effectiveness of Covid-19 swab tests after she had three which returned negative results.

Kommentaarid
(Külastatud 1,084 korda, 1 külastust täna)