Prantsusmaa piirab nikotiiniplaastrite müüki pärast seda, kui uuringutest selgus, et nikotiin aitab koroonaviiruse vastu ja tooteid hakati kokku ostma

Prantsusmaa piiras nikotiiniplaastrite müüki pärast seda, kui uuringutest selgus, et nikotiin aitab koroonaviiruse vastu. Korraga lubatakse apteegist osta ühe kuu jagu nikotiinitooteid.

Uus kord kehtib Prantsusmaal kuni 11. maini, mil piiranguid hakatakse järk-järgult kaotama. Nikotiinitooteid nagu plaastrid, nätsud ja pastillid müüakse selle ajani jaokaupa, vahendab Daily Mail.

Nikotiinitoodete müük internetis keelati Prantsusmaal täielikult. Müüki piirati peamiselt põhjusel, et inimesed ei hakkaks tooteid kokku ostma ning kasutama suurtes kogustes või ebaeesmärgipäraselt. Lisaks sellele tahetakse tagada nikotiinitoodete kättesaadavus neile, kes tahavad suitsetamist maha jätta.

Pariisi teadlased avaldasid kolmapäeval uuringu ligi 500 koroonapatsiendi andmete põhjal, mille kohaselt oli patsientide hulgas suitsetajaid vaid 5 protsenti, samas kui Prantsusmaal suitsetab 35 protsenti inimestest. See uuring on kooskõlas teadusajakirjas New England Journal of Medicine eelmisel kuul avaldatud uuringuga, mille kohaselt oli 1000 Hiina koroonapatsiendi hulgas suitsetajaid 12,6 protsenti, samas kui Hiinas suitsetab 26 protsenti inimestest.

Nüüd tahavad Prantsuse teadlased asja edasi uurida, et selgitada välja, kas nikotiiniplaastrid kaitsevad patsiente ja meedikuid koroonaviiruse eest. Teooria on selline, et nikotiin mõjutab rakkudes retseptoreid ja blokeerib koroonaviiruse tungimist rakkudesse ning levikut organismis, ütles üks uuringu autoritest, Pasteur’i instituudi neurobioloog Jean-Pierre Changeux.

Prantsuse terviseminister Olivier Veran hoiatas inimesi raadiosaates nikotiinitoodete eest, kuna suitsetamise tõttu sureb igal aastal Prantsusmaal 70 000 inimest. Samas pidas ta uuringuid huvipakkuvaks ning ei välistanud, et nikotiini sarnaseid tooteid võiks välja töötada nii, et need ei tekitaks sõltuvust.

Pariisi uuringus võeti vaatluse alla 480 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 350 olid haiglas ja ülejäänud põdesid kodus. Uuringu tulemustest tuli välja, et haiglapatsientidest, kelle keskmine vanus oli 65 eluaastat, olid suitsetajad vaid 4,4 protsenti. Kodus põdejate keskmine vanus oli 44 eluaastat ja neist vaid 5,3 protsenti olid suitsetajad. Võrdluseks, Prantsusmaal suitsetab 40 protsenti inimestest vanuses 44-53 eluaastat ja 11 protsenti vanuses 65-75 eluaastat.

Teadlased järeldasid, et suitsetajaid oli koroonaviirusega nakatunute hulgas väga vähe ja neil olid leebemad haigusnähud kui teistel. Ühe Hiina uuringu põhjal oli COVID-19 patsientide hulgas suitsetajaid vaid 6,5 protsenti, samas kui kogu elanikkonnas on suitsetajaid 26,6 protsenti.

France LIMITS sale of nicotine substitutes to avoid stockpiling

Pharmacies now only able to sell a maximum of one month’s worth of products The sale of nicotine substitutes online was suspended entirely to protect stocks Recent study showed out of 500 coronavirus patients only five per cent smoked Here’s how to help people impacted by Covid-19 France has limited the sale of nicotine substitutes to avoid stockpiling after research suggested the addictive substance could have the potential to protect people from contracting the coronavirus.

Kommentaarid
(Külastatud 4,149 korda, 1 külastust täna)