Prantsuse peaepidemioloog: koroonaviiruse peamine riskitegur on ülekaal

Koroonaviiruse peamine riskitegur on ülekaal, ütles Prantsuse peaepidemioloog, kuna uuringute alusel põevad üekaalulised haigust raskemalt ja nad on kauem nakkusohtlikud.

Prantsuse peaepidemioloog professor Jean-François Delfraissy märkis, et on eriti mures USA pärast, kus 42,4 protsenti elanikest on ülekaalulised. Uuringud näitavad, et ülekaalulised on koroonaviirusega ka kauem nakkusohtlikud, vahendab Daily Mail.

USA-s on mõne nädalaga tulnud juurde üle 400 tuhande nakatumise ja ligi 15 tuhat surma. USA on möödunud surmade arvu poolest nii Itaaliast kui Hispaaniast.

Professor Delfraissy ütles, et haigus võib olla ohtlik ka noortele inimestele, seda just ülekaalulistele noortele. Seetõttu peavad ülekaalulised olema eriti ettevaatlikud, hoiatas Delfraissy raadios franceinfo.

Asjatundjate väitel võib koroonaviirus seoses ülekaalulisusega põhjustada USA-s samaväärse pandeemia nagu oli 1918. aastal Hispaania gripp. USA-s on ülekaalulised 42,4 protsenti rahvastikust ja 18,5 protsenti lastest. Ülekaalulisus võib põhjustada mitmeid tervisehädasid nagu diabeet, insult, infarkt ja teatud tüüpi vähid.

Praegu veel ei teata, miks on ülekaalulised kauem nakkusohtlikud, aga arvatakse, et ülekaal nõrgestab organismi immuunsust ning põhjustab kroonilisi põletikke.

Obesity is major coronavirus risk factor, says French doctor

France’s chief epidemiologist, Professor Jean-François Delfraissy, says being obese is a major risk factor for those infected with coronavirus Delfraissy said he is particularly concerned about this in the US, where 42.4% of the population is obese Studies have shown that chronic health conditions such as obesity, diabetes and high

Kommentaarid
(Külastatud 1,856 korda, 1 külastust täna)