Ootamatu pööre: Soome arst tahab inimesi koroonaviirusega nakatama hakata

Helsingi ülikooli haigla nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen tahab inimesi koroonaviirusega nakatama hakata. Tema väitel võivad vastasel korral levida sügisel nii gripp kui koroonaviirus ja selleks meditsiinil jaksu ei jätku.

Järvinen soovitab koroonaviirusega nakatada neid, kelle jaoks on haigus vähem ohtlik. Kuivõrd suveks muud viirused taanduvad, aga koroonaviirus ilmselt mitte, siis on suvel koroonaviirust kergem tuvastada, vahendab Yle.

Järvinen kardab, et kui sügisel tulevad muud viirused peale, siis on väga raske koroonat teistest viirustest eristada ja kõiki haigustunnustega inimesi testida.

Järvinen pooldab ka piirangute kaotamist, et epideemia Soomes edasi kestaks ja sedasi inimesed vaikselt nakatuksid. Tema väitel peaks nakatama selliseid inimesi, kelle jaoks pole haigus ohtlik ehk lapsed, noorukid ja täiskasvanud. Eakamaid inimesi tuleks haigusest eemal hoida.

Soomes kaalutakse praegu piirangute leevendamist, näiteks koolide avamist. Ühel meelel ollakse selles, et piiranguid tuleks leevendada järk-järgult.

HUSin Järvinen purkaisi koronarajoituksia – “Pitäisi yrittää saada sitä väestönosaa sairastamaan, jolle tauti ei todennäköisimmin ole vaarallinen”

Jos rajoituksia ei lievennetä, Suomessa on syksyllä päällekkäin koronavirusta ja influenssaa. Kapasiteetti ei riitä molempien testaamiseen. HUSin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen toivoo, että koronarajoituksia purettaisiin asteittain. Muuten Suomessa on syksyllä päällekkäin koronavirusta ja influenssaa, eikä kapasiteetti riitä molempien testaamiseen. Hänen mukaansa muut hengitystieinfektiot vähenevät kesää kohti, jolloin koronavirustapaukset löytyvät seasta ehkä helpommin.

Kommentaarid
(Külastatud 8,570 korda, 1 külastust täna)