Meedia: Soome politsei võttis kinni skandaalse maskimüüja, vara on arestitud

Soome Yle andmetel on keskkriminaalpolitsei võtnud kinni skandaalse maskimüüja Onni Sarmaste, kes müüs kalli hinnaga Soome riigile ebakvaliteetseid näomaske.

Sarmaste viidi teadaolevalt Espoo kodust käeraudades politseiautosse. Enne kinnivõtmist korraldas politsei Sarmaste kodus läbiotsimise. Kui ta ära viidi, jäi politsei veel kontrollima tema luksusautot.

Politseinikud olid tsiviilrõivastuses. Ajakirjanikega rääkis Sarmaste viimati täna, kolmapäeval kell 13. Kell 14 ta enam telefonile ei vastanud. Politsei Sarmaste kinnivõtmist ei kinnitanud. Hiljem teatas politsei lakooniliselt, et on kinni peetud üks kaitsevahendite müügiga seotud kahtlusalune.

Teadaolevalt tahtis politsei teha asja kohta teate homme, neljapäeval. Politsei teatas, et arestitud on kaks luksusautot. Politsei teates ei märkinud, kes kinni peeti ja kelle autod need olid.

Lisaks on politsei teadaolevalt arestinud Sarmaste kontol pool miljonit eurot. Sarmaste ütles vahetult enne kinnivõtmist, et tema vara on arestitud 2,7 miljoni euro eest. Sarmaste nõuab raha vabastamist.

Keskkriminaalpolitsei uurib hoolduskindluskeskusega tehtud tehingu juhtumit kui pettust ja rahapesu. Sarmaste oli soetanud luksusautod vahetult pärast tehingut riigiga. Sarmaste soetas Bentley ja Porsche.

Hoolduskindluskeskus maksis Sarmaste firmale 5 miljonit eurot. Testides tuli välja, et maskid ei kõlba haiglas kasutamiseks. Hoolduskindluskeskus ja Sarmaste on eri meelt, millised maskid täpselt telliti.

Ylen tieto: Poliisi otti kiinni liikemies Onni Sarmasteen, hänet vietiin käsiraudoissa kotoaan poliisiautoon – myös luksusautot takavarikoitiin

KRP on ottanut Sarmasteen kiinni. Sarmaste puhui vain hetkeä ennen kiinniottoa Ylen kanssa puhelimessa. Ylen tietojen mukaan keskusrikospoliisi (KRP) on ottanut kiinni liikemies Onni Sarmasteen. Sarmaste kuljetettiin Ylen tietojen mukaan käsiraudoissa kotoaan Espoosta poliisiautoon. Poliisi teki Sarmasteen asunnossa kotietsintää ennen kiinniottoa. Sen jälkeen, kun Sarmaste oli kuljetettu pois, poliisi jäi tutkimaan Sarmasteen luksusautoa kodin edustalle.

 

Kommentaarid
(Külastatud 493 korda, 1 külastust täna)