Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab: koroonaviiruse läbipõdemine ei pruugi anda immuunsust

Maailma Terviseorganisatsioon WHO hoiatab, et koroonaviiruse läbipõdemine ei pruugi anda immuunsust, kuna selle kohta puuduvad kindlad tõendid.

WHO epidemioloogid hoiatavad valitsusi, mis loodavad antikehade testidega hakata tuvastama neid, kes on haiguse läbi põdenud. Näiteks Briti valitsus on kahelt Hiina firmalt soetanud 3,5 miljonit antikehade testi ligi 20 miljoni euro eest, aga need testid ei tööta, vahendab Daily Mail.

WHO esindaja dr Maria van Kerkhove ütles Genfis esinedes, et paljud valitsused loodavad seroloogiliste testidega mõõta elanikkonna immuunsust, aga praegu pole tõendeid selle kohta, et sellised testid näitavad immuunsust ja seda, et inimene on kaitstud uue nakatumise eest.

Dr van Kerkhove ütles, et need testid näitavad küll antikehade olemasolu organismis, aga see ei tähenda immuunsust. Samas tunnistas dr van Kerkhove, et on hea, et erinevaid teste tehakse. WHO esindaja dr Michael Ryan lisas, et sellised testid tõstatavad ka eetilised küsimused – inimestele võib jääda mulje, et nad on immuunsed, kuigi nad seda ei ole.

‘No evidence’ that people who have survived coronavirus have immunity

UK government is said to have bought the tests from two Chinese companies The price was $20 million but tests then proved not to be sufficiently accurate UK now trying to get money back as search continues for working antibody test Learn more about how to help people impacted by COVID There is currently no evidence to support the belief that people who have recovered from coronavirus are immune to catching the virus again, the World Health Organisation has said.

Kommentaarid
(Külastatud 443 korda, 1 külastust täna)