Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab, et Aafrika on järgmine koroonaviiruse epitsenter

Aafrika, kus eelmisel nädalal kasvas koroonaviirusega nakatumine 43 protsenti, võib olla järgmine epitsenter, hoiatab Maailma Terviseorganisatsioon WHO.

Praegu on 1,3 miljardi elanikuga Aafrika mandril tuvastatud 26 000 koroonaviirusega nakatumist, mis on suur kasv võrreldes nädalataguse 13 000-ga. Aafrikas on viiruse tagajärjel surnud juba 1200 inimest, vahendab Daily Mail.

Kuigi numbrid on Aafrikas veel väiksed, siis paneb asjatundjaid muretsema juhtumite kiire kasv. Veel eelmisel nädalal kasvas nakatumine 29 protsenti. Ühtlasi kardetakse, et haigus levib mandril märkamatult, kuna teste tehakse väga vähe. Aafrika enam kui miljardi inimese hulgas on teste tehtud vaid 500 000.

ÜRO on hoiatanud, et koroonaviirus võib Aafrikas kaasa tuua 300 000 surma ning paisata 30 miljonit inimest suurde vaesusse.

Africa’s 43% jump in virus cases in pne week worries experts

African governments reported a total of nearly 26,000 cases of coronavirus Figure is up from just over 16,000 a week ago and around 1,200 deaths recorded Surge in infections in Africa is likely to be under-reported and could be higher World Health Organization warned continent could become the next epicentre Here’s how to help people impacted by Covid-19 Africa registered a 43 per cent jump in reported coronavirus cases in the last week, highlighting a warning from the World Health Organization that the continent of 1.3 billion could become the next epicentre of the global outbreak.

Kommentaarid
(Külastatud 690 korda, 1 külastust täna)