Lõuna-Korea allikad: Põhja-Korea liider pole haige ega surnud, vaid varjab end koroonaviiruse eest

Põhja-Korea liider Kim Jong Un pole kadunud mitte seetõttu, et on haigestunud või surnud, vaid ta varjab end koroonaviiruse eest, teatavad Lõuna-Korea allikad.

Lõuna-Korea minister Kim Yeon-chul ütles, et Kim Jong Un’i asukoht on teada ning ta pole surnud ega haige, vaid varjab end koroonaviiruse eest.

Viimastel päevadel on spekuleeritud, et Kim Jong Un on surnud, kuna teda pole pikka aega enam näha olnud. USA on saatnud asja uurima koguni luurelennukid, vahendab Daily Mail.

Põhja-Korea liidri olukorda uurib ka Lõuna-Korea. Teadaolevalt on mees täie tervise juures. Avalikkuse ees oli ta viimati 11. aprillil. Tema puudumist avalikelt üritustelt peetakse väga ebatavaliseks. Näiteks kunagi varem pole ta puudunud oma vanaisa Kim Il Sung’i sünniaastapäeva tähistamiselt.

Põhja-Korea on ametlikult teatanud, et seal koroonaviirust pole, aga sealsed ametnikud on tunnistanud, et viirus levib inimeste hulgas. Kuu algul tuvastati koroonaviirus ühel inimesel, kes põgenes Põhja-Koreast Hiinasse.

US sends spy planes to North Korea amid Kim Jong Un death rumours

US has sent five spy planes to North Korea amid rumours about Kim’s health Four will eavesdrop on communications, while one will watch troop movements South Korea has also sent a plane to spy on the north, country’s media reported Comes despite Seoul downplaying rumours that Kim is gravely ill or has died Here’s how to help people impacted by Covid-19 America has scrambled five spy planes to monitor North Korea amid rumours that Kim Jong Un is gravely ill or has died.

Kommentaarid
(Külastatud 1,164 korda, 1 külastust täna)