Ligi 100 000 soomlast on oma sõiduki koroona ajaks kasutusest eemaldanud – sellega hoiab raha kokku

Soomes on viimaste nädalate jooksul eemaldatud kasutusest ligi 100 000 sõidukit. Eriti palju eemaldati sõidukeid kasutusest märtsikuu lõpus.

Soome Autoliidu info kohaselt paljud inimesed enam autot ei kasuta, kuna teevad tööd kodust, samuti katkeb töö seoses sundpuhkustega, vahendab Yle.

Majanduslik olukord peegeldub ka autokauplustes. Uute autode tellimuste arv kukkus märtsi viimasel nädalal võrreldes tavaolukorraga ligi 80 protsenti.

Sõiduki eemaldamine kasutusest maksab 5 eurot ja tagasi arvele võtmine on tasuta, nii et paljudel juhtudel tasub see lühiajaline eemaldamine end ära. Tavalise diisel Škoda Octavia puhul võib maksudena koguneda 1,5 eurot päevas. Väiksemate autode nagu Renalult Clio puhul on maksukulu 50 senti päevas.

Kui auto kasutusest eemaldada, võib saada soodustust ka kindlustuse maksetelt, seda peab kindlustusfirmast järgi uurima. Kui autot uuesti kasutama hakata, tuleb see uuesti kasutusse vormistada ja seda saab teha mugavalt Traficomi veebis. Kui sõita kasutuselt eemaldatud sõidukiga, võib saada kaela vähemalt 1000 euro suuruse lisamaksu. Arvestada tasub ka parkimise tingimustega, kuna näiteks Helsingis tohib tänava äärde parkida vaid kasutuses olevaid sõidukeid.

Jopa 100 000 suomalaista on poistanut ajoneuvonsa liikennekäytöstä koronan keskellä: Poistolla voi säästää selvää rahaa

Monilla autolla liikkumisen tarve saattaa vähentyä koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Voit laskea Traficomin sivuilla, kannattaako auto pistää väliaikaisesti pois liikennekäytöstä Ajoneuvoja on poistettu liikennekäytöstä vilkkaasti maaliskuun loppupuolella. Viestintä- ja liikenneviraston erityisasiantuntija Vesa Virkkusen mukaan kasvu ei selity pelkästään tavanomaisilla talviajoneuvojen poistoilla. – Poistojen määrän nousuun vaikuttaa varmasti moni asia, mutta kyllä korona selittää osaltaan tilannetta.

Kommentaarid
(Külastatud 604 korda, 1 külastust täna)