Levi suusakeskus oli Soomes üks suuremaid koroona nakkuskeskusi

Soomes võis Lapimaal Kittiläs asuv Levi suusakeskus olla üks suuremaid nakkuskeskusi, kust haigus levis üle terve Soome.

Soome terviseameti epidemioloogia ekspert Maarit Leinonen märkis sotsiaalmeedias, et just Levi keskusega seostatakse Soomes paljusid nakatumisi.

Kuigi suusakeskus ise on juba suletud, tuleb üle Soome teateid selle kohta, et just sellest keskusest on saadud nakatumised. Näiteks paljud Vaasa nakatumised on pärit just Levi suusakeskusest. Üle terve Soome on tuvastatud Levilt pärit sajad nakatumised, vahendab Iltalehti.

Soome Levi suusakeskust on hakatud juba võrdlema Austrias Ischglis asuva Kitzlochi söögikohaga, kust said alguse paljud nakatumised Euroopas. Märtsi alguses, kui valitsus hakkas piiranguid kehtestama, ei muutunud Levil midagi. Levi nakatumistele pandi piir alles 20. märtsil, kui keskus suleti.

Soome töötervise arst Eira Roos soovitab end jälgida kõigil, kes käisid Levil suusatamas. Ta hoiatab, et kui inimene on käinud Levil ja tal on hingamisraskused, siis tuleb teistest eemale hoida. Siis on tegemist tõenäoliselt COVID-19-ga.

Kittilä arst Heidi Tanninen kirjutas laupäeval väljaandes Levin Sanomat, et lihavõtete ajal Levile külastajaid ei oodata. Kittiläs on tuvastatud juba nii palju nakatumisi, et võib rääkida epideemiast. Arst kahtlustab, et nakatumisi on olnud rohkem, kui testidega on välja selgitatud. Seetõttu on oluline, et inimesi enam juurde ei tuleks, sest kui haigeid on palju, ei suudeta nendega enam toime tulla.

Kommentaarid
(Külastatud 1,379 korda, 1 külastust täna)