KUUM: Soome peaminister pandi koroonakarantiini

Soome peaminister Sanna Marin pandi oma Kesäranta suveresintentsi karantiini, kuna ta puutus kokku isikuga, kelle lähedasel tuvastati koroonaviirus.

Marin teeb Kesäranta residentsist kaugtööd alates tänasest, 23. aprillist. Eile, kolmapäeval, 22. aprillil tööpäeva lõpus teatati peaministrile, et eelmise nädala lõpus oli Kesärantas töötanud inimene, kelle lähedasel inimesel oli eilne COVID-19 testi tulemus positiivne. Kesärantas töötanud inimesel puuduvad haiguse sümptomid ja ta pandi karantiini kohe, kui sümptomid ilmnesid tema lähikonnas.

Kesärantas töötades pole kõnealune inimene kohtunud peaministri, tema perekonna ega peaministri kantselei töötajatega. Kokkupuute võimalus on väga väike. Peaminister jätkab oma tööd nagu tavaliselt kaugtööna.

Täna, neljapäeval, 23. aprillil osaleb peaminister Marin veebi kaudu EL-i ministrite kohtumisel ja Euroopa Ülemkogu videokonverentsil.

Peaministrit testitakse koroonaviiruse suhtes ja seni töötab peaminister Kesärantas kaugühenduste abil. Peaministril puuduvad haiguse sümptomid ja tema seisund on hea.

Kommentaarid
(Külastatud 4,387 korda, 1 külastust täna)