KUUM: Rootsit on tabanud koroonakatastroof, teadlased nõuavad riigi sekkumist

Rootsit on tabanud Itaalia-stiilis koroonakatastroof, mistõttu nõuavad teadlased riigi sekkumist. Asjatundjad nõuavad Rootsi terviseameti kui ebakompetentse asutuse kõrvale lükkamist.

Rootsi terviseamet eesotsas peaepidemioloog Anders Tegnell’iga on korraldanud Rootsis eksperimendi, milles erinetakse teistest Euroopa riikidest, kuna Rootsis pole suuremaid piiranguid kehtestatud. Nüüd on aga koroonaviiruse levik riigis kontrolli alt väljunud.

Rootsi 22 teadlast pöördusid valitsuse poole sooviga, et valitsus võtaks koroonaviirusega tegelemise terviseametilt kui ebakompetentselt asutuselt üle, vahendab Dagens Nyheter.

Rootsis on nii nakatumiste kui koroonasurmade arv kõrgem kui naabermaades. Täna, teisipäeval tuli Rootsis juurde 114 koroonasurma ja kokku kerkis surmade arv üle 1000. Lisaks on Rootsis üle 900 inimese raskes seisus intensiivis.

“Folkhälsomyndigheten har misslyckats – nu måste politikerna gripa in” – DN.SE

DN DEBATT 14/4. 22 forskare: Med tjänstemän utan talang att förutspå eller begränsa epidemin måste de folkvalda gripa in med snabba och radikala åtgärder. I Sverige stiger dödstalen mot Italiens höjder, till skillnad från i våra grannländer. De folkvalda, de som har det övergripande ansvaret, måste gripa in, det finns inget annat val.

Kommentaarid
(Külastatud 1,824 korda, 1 külastust täna)