KUUM: Rootsi haiglad lõpetasid malaariaravimi kasutamise koroonapatsientidel seoses kõrvalmõjudega

Mitmed Rootsi haiglad on lõpetanud koroonapatsientide ravimise malaariaravimi hüdroksüklorokviiniga selle ravimi halbade kõrvalmõjude tõttu.

Klorokviini hakati andma koroonapatsientidele, kuna Prantsusmaal tehtud katsed selle ravimiga andsid positiivseid tulemusi. Ka USA president Donald Trump kuulutas, et see ravim teeb ajalugu.

Göteborgi Sahlgrenska haiglas on aga klorokviini andmine patsientidele lõpetatud, kuna selle ravimi kõrvalmõjud on olnud oodatust halvemad ning selle ravimi toime pole koroonaviiruse puhul tõendatud, vahendab Göteborgs-Posten.

Ravimi kasutamisel Rootsis selgus, et see mõjub halvasti südamele. On esinenud ootamatuid südameseiskumisi. Seetõttu on klorokviini kasutamine lõpetatud Lääne-Götamaa haiglates, aga Stockholmi piirkonna haiglad veel kasutavad seda.

Sahlgrenska stoppar behandling med malariamedicin mot covid-19

Malariamedicinen klorokin har lyfts fram som ett mirakelmedel mot det nya coronaviruset, bland annat av Donald Trump. Nu går Sahlgrenska mot strömmen och stoppar medicinen, som kan ge svåra biverkningar. – Vi kan inte utesluta att behandlingen gör mer skada än nytta, säger Magnus Gisslén på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Kommentaarid
(Külastatud 1,969 korda, 1 külastust täna)