KUUM: Inglismaal valmistutakse aasta aega kestvateks piiranguteks

Inglismaal valmistutakse aasta aega kestvateks piiranguteks, kuna piirangud saab lõpetada alles siis, kui vaktsiin on valmis ja see juhtub kusagil aasta pärast.

Normaalne elu saab taastuda alles siis, kui vaktsiin on valmis ja see võtab aega ligi 18 kuud, teatasid eile Briti ametivõimud. Soovitus töötada kodust ja haiguse sümptomite korral olla siseruumides on jõus arvatavalt veel aasta pärast, vahendab Telegraph.

Samas tahetakse juuni alguses kaotada kõige karmimad piirangud nagu koolide ja poodide sulgemine. Samas aga on ainus võimalus olukorrast väljuda vaktsiin ning kuni seda pole, tuleb harjuda „uue normaalsusega”.

Briti valitsuse ametniku väitel jäävad sotsiaalse distantseerimise piirangud kehtima arvatavalt pikaks ajaks. Samuti jääb pikaks ajaks jõusse soovitus töötada kodust.

Briti peaministrit trema haiguse ajal asendav välisminister Dominic Raab ütles, et praegu on veel vara piiranguid leevendada. Piiranguid on kavas järgmisel neljapäeval pikendada veel mitmeks nädalaks.

Teadlased on prognoosinud, et piiranguid kaotatakse järk-järgult. Mõned piirangud jäävad aga kehtima kuni vaktsiini väljatöötamiseni ja see võib võtta aega 18 kuud. Briti terviseminister Matt Hancock tunnistas eile, et ka piirangud toovad endaga kaasa surmajuhtumeid.

Social distancing measures may need to remain in place ’indefinitely’, government experts believe

Social distancing measures may need to remain in place “indefinitely”, government experts believe under plans being drawn up in Whitehall which could see Britain begin to emerge from lockdown next month. Officials are considering a plan to lift the lockdown “in reverse” with schools the first to open potentially from the beginning of June, followed by all shops but larger social gatherings delayed until last.

Kommentaarid
(Külastatud 1,655 korda, 1 külastust täna)