KUUM: Hiinasse on hakanud koroonaviirus taas sisse tulema Venemaalt

Hiinas on hakanud koroonaviirusega nakatumiste hulk taas kasvama, kuna viirus on hakanud tulema sisse välismaalt, eriti aga Venemaalt.

Täna, esmaspäeval teatasid Hiina kirdeosa Heilongjiangi maakonna ametivõimud, et 49 uut haigusjuhtu on toodud kaasa Venemaalt naasvate hiinlastega, vahendab Sixth Tone.

Hiina-Vene piirilinn Suifenhe oli esimene koht Hiinas väljaspool Wuhani, kus rajati koroonaviiruse patsientide jaoks välihaigla. 70 000 elanikuga linnas keelati kõik rahvakogunemised ja inimestel soovitatakse olla siseruumides, piir Venemaaga suleti eelmisel nädalal.

Täna teatati Hiinas 108 uuest koroonaviirusega nakatumisest, mis on suurim number viimase 6 nädala jooksul. Uutest nakatumistest 98 tulid välismaalt. Eilse pühapäevase seisuga on Hiinas tuvastatud juba 1378 välismaalt toodud nakatumist. Kogu riigis on tuvastatud nakatumiste arv kokku 82 160.

Hiina Heilongjiangi maakonna pealinna Harbini ametivõimud teatasid laupäeval, et välismaalt tulijaid hakatakse rohkem kontrollima, neile tehakse nii koroonaviiruse kui antikehade test ja sunnitakse olema 28 päeva karantiinis. Majad, kus on tuvastatud nakatumised, suletakse 14 päevaks ning kõiki elanikke testitakse.

Pühapäeval teatas Hiina Shanghai terviseamet, et Venemaalt tuli sisse 51 nakatunud isikut. Lisaks on karantiini pandud veel 92 isikut, kes puutusid Venemaalt saabunud inimestega kokku.

Hiina keelas välismaalastele sissesõidu märtsi lõpus, et piirata koroonaviiruse levikut. Viirus on aga Hiinasse sisse tulnud koos kodumaale naasvate hiinlastega.

Chinese Cities on Alert Over Rising COVID-19 Cases From Russia

An uptick in imported COVID-19 cases, mostly from Russia, has raised concerns in several Chinese cities about a fresh wave of infections. On Monday, health authorities in the northeastern Heilongjiang province said that all 49 newly reported imported coronavirus cases were among Chinese nationals returning from Russia.

Kommentaarid
(Külastatud 701 korda, 1 külastust täna)