KUUM: Hiinas oli täielik ülevaade koroonaviirusest juba jaanuari algul, aga see mätsiti kinni

Hiina teadlastel oli täielik ülevaade koroonaviirusest ning tehtud kindlaks selle geneetiline kood juba jaanuari algul, aga see mätsiti kinni Hiina kommunistliku režiimi poolt.

Maailma üks juhtivaid koroonaviiruse eksperte, Hiina teadlane Shi Zhengli oli teinud kindlaks koroonaviiruse geneetilise koodi juba 2. jaanuaril. Peale seda aga info summutati Hiina kommunistlike ametivõimude poolt ning Wuhani viroloogia instituudi direktor saatis töötajatele laiali kirja, millega sunniti töötajaid viirusest vaikima, vahendab Daily Mail.

Viiruse geneetiline kood on vajalik selleks, et saaks hakata välja töötama teste ja vaktsiine. Ühtlasi tegi Shi Zhengli oma teadlaste grupiga kindlaks, et koroonaviirus pärineb enam kui 1500 kilomeetri kaugusel Yunnani koobastes elavatelt nahkhiirtelt. Samuti selgus, et koroonaviirus on väga sarnane SARS-iga, mille epideemia puhkes Hiinas 2003. aastal.

Ühtlasi tegi Shi Zhengli kindlaks juba 14. jaanuariks, et koroonaviirus levib inimeselt inimesele. Samal päeval, 14. jaanuaril aga teatas Maailma Terviseorganisatsioon, väidetavalt Hiina võimude nõudmisel, et viiruse levik inimeste vahel ei ole tõestatud. Hiina tunnistas ametlikult viiruse levimist inimeste vahel alles 6 päeva hiljem, 20. jaanuaril, kui asi oli Wuhanis juba väga hull ja infot polnud võimalik enam kinni hoida.

Teadaolevalt oli Hiina kommunistlik valitsus lootnud, et haigus on võimalik kontrolli alla saada, samuti ei tahtnud Hiina riigipea ja kommunistliku partei liider Xi Jinping, et haigus rikub Hiina uue aasta vastuvõtmise jaanuari lõpus.

Beijing authorities hushed up the findings of a Chinese scientist

Shi Zhengli, a virologist known as China’s ‘Bat Woman’, sequenced the genes of the novel coronavirus in three days but her findings were supressed Their findings showed it was similar to SARS, a respiratory disease that sparked an epidemic in 33 countries after emerging from China in 2002 Yanyi Wang,

Kommentaarid
(Külastatud 874 korda, 1 külastust täna)