Kole: Rootsis tuli ööpäevaga juurde 170 koroonasurma, nõutakse Stockholmi sulgemist

Rootsis, kus suuremaid piiranguid ei kehtestatud, süveneb iga päevaga koroonakatastroof. Täna tuli juurde 170 koroonasurma. Uusi nakatunuid tuli Rootsis päevaga juurde 482.

Kokku on Rootsis tuvastatud 1203 koroonasurma ja ligi 12 tuhat koroonaviirusega nakatumist. Koroonahaigeid on Rootsis ligi 10 tuhat ja raskes seisus intensiivis on ligi tuhat patsienti, selgub Worldometeri statistikast.

Võrdluseks, Soomes oli viimase ööpäevaga vaid 8 koroonasurma ja kokku on tuvastatud Soomes 72 koroonasurma. Tuvastatud nakatumiste arv on Soomes 3237, päevaga tuli juurde 76 nakatumist. Raskes seisus intensiivis on Soomes 75 patsienti.

Rootsi Karolinska Instituudi viroloogiaprofessor Cecilia Söderberg-Nauclér nõuab Stockholmi linna sulgemist ja katastroofi autori, Rootsi terviseameti peaepidemioloogi Anders Tegnell ametist tagandamist, vahendab Aftonbladet.

Professor Söderberg-Nauclér ütles, et see, mis praegu Rootsis toimub on väga ohtlik eksperiment. Ta ütles, et Tegnell on ennast ammendanud. Tegnell on kriitikute arvates mitme asjaga mööda pannud, esiteks sellega, et ei osatud prognoosida suurt nakatumist väljaspool Hiinat, siis sellega, et ei osatud näha, et viirus nakatab juba algstaadiumis ning sellega, et loodeti nakatumiste vähenemist peale suusapuhkust, kui paljud pöördusid tagasi välismaalt.

Professor Söderberg-Nauclér märkis, et terviseameti valearvestuse tõttu pole Rootsi valitsus võtnud ette piisavaid meetmeid. Ühtlasi on terviseamet jätnud arvestamata sellega, et teistes riikides on karmid piirangud andnud paremaid tulemusi. Professor Söderberg-Nauclér ütles, et Stockholm tuleks sulgeda juba täna.

Professor vill se nedstängning av Stockholm

Sveriges strategi för att bekämpa coronaepidemin har öppnat upp en djup spricka i forskarvärlden. På ena frontlinjen står en virusforskare och professor – som nu vill se statsepidemiolog Anders Tegnells avgång. – Det som pågår nu är ett högriskexperiment, säger Cecilia Söderberg-Nauclér.

Kommentaarid
(Külastatud 2,433 korda, 1 külastust täna)