Kole lugu: pooled itaallased toetavad Italxit-it

Itaalias läbi viidud uuringu järgi toetavad pooled itaallased Itaalia lahkumist Euroopa Liidust ehk Italxit-it.

Firma Tecnè Poll läbi viidud küsitlusest selgub, et itaallaste rahulolematus Euroopa Liiduga on seoses koroonaviiruse epideemiaga hüppeliselt kasvanud. Itaallastele põhjustab eriti meelehärmi solidaarsuse puudumine Euroopa Liidu sees, vahendab Il Giornale.

Uuringu järgi toetab 49 protsenti itaallastest Euroopa Liidust lahkumist nagu seda tegi Suurbritannia ja 51 protsenti toetab liitu jäämist. See tähendab, et liitu jäämise pooldajatel on arvamusuuringus vaid 2-protsendiline edumaa. Võrreldes eelmise sarnase uuringuga 2018. aasta novembris on toetus liidust lahkumisele kasvanud 20 protsendipunkti võrra. Kui praegu peaks toimuma referendum, siis on hääled enam-vähem pooleks.

Itaalia on toetanud seoses koroonaviiruse epideemiaga eurovõlakirjade väljastamist, et aidata viirusest kannatanud riike, aga Saksamaa ja Holland on seisnud sellele vastu. Itaalias nähakse Saksamaa liidri Angela Merkeli ja Hollandi peaministri Mark Rutte näol, et rahvuslikud huvid on Euroopa Liidus tähtsamad kui solidaarsus. Rahulolematus Euroopa Liiduga kasvab Itaalias iga päevaga.

Un sondaggio gela Bruxelles: il 50% degli italiani vuole l’Italexit

La poca solidarietà mostrata dall’Unione europea all’Italia in piena emergenza Covid-19 ha fatto crescere il numero di italiani favorevoli all’Italexit. Secondo un sondaggio realizzato da Tecnè Poll, l’insoddisfazione del Belpaese nei confronti di Bruxelles è cresciuta a dismisura.

Kommentaarid
(Külastatud 1,347 korda, 1 külastust täna)