Kole lugu: juba teine Venemaa arst kukkus haigla aknast alla, seekord surnuks

Vene kosmonautikakeskuse Tähelinna arsti Natalja Lebedevat süüdistati suutmatutes piirata koroonaviiruse jõudmist suletud linna, pärast mida kukkus arst haigla aknast alla surnuks.

Enne Lebedevat kukkus haigla aknast alla Krasnojarski veteranide haigla peaarst Jelena Nepomnjaštšaja, kes oli kaevanud kaitsevahendite puuduse üle haigla meedikutel. Tema võitleb nüüd haigla intensiivis oma elu eest, vahendab Daily Mail.

Lebedeva tegeles otseselt Tähelinna esimese koroonapatsiendi ravimisega. Tegemist oli kosmonautide treeneriga. Lebedeva haigestus ise samuti koroonaviirusse, teda raviti Moskvas, aga ta kukkus haigla 6. korruse aknast alla. Tegemist arvatakse olevat enesetapuga.

Moskva külje alla asuvas Tähelinnas valmistuvad kõik kosmonaudid ja astronaudid enne väljalendu rahvusvahelisse kosmosejaama. Dr Lebedeva oli Tähelinna haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja. Lebedeva ravis haiglas koroonapatsienti, pärast seda said tema kaudu nakkuse mitmed teised haigla meedikud. Möödunud nädalal oli Tähelinnas juba 6 nakatumist, aga tegelik nakatumiste arv arvatakse olevat 22. Väidetavalt ei kasutanud dr Lebedeva piisavalt kaitsevahendeid.

Praegu pole teada, kas Tähelinnas haigestunud treener puutus kokku kosmonautidega, kes lendasid rahvusvahelisse kosmosejaama. Viimased, kes Tähelinnast 24. märtsil kosmosejaama edasi sõitsid olid NASA astronaut Chris Cassidy ning Vene kosmonaudid Anatoiy Ivanišin ja Ivan Vagner.

Doctor with coronavirus falls to her death from hospital in Russia

Natalya Lebedeva was accused of failing to stop an outbreak, colleagues claim She was involved in treating the city’s ‘patient zero’, a top cosmonaut trainer Her death comes after a doctor fell from a hospital window after PPE complaints Here’s how to help people impacted by Covid-19 A doctor who contracted coronavirus in Russia’s Star City where cosmonauts are trained has died after falling from a hospital window.

Kommentaarid
(Külastatud 2,196 korda, 1 külastust täna)