Kole lugu: Holland tahetakse Euroopa Liidust välja visata

Euroopa Liidu juhtorganite tasemel on tehtud ettepanekuid Holland liidust välja visata, kuna Holland on seisnud vastu koroonaviiruse tõttu enim kannatanud riikide abistamisele.

Portugali peaminister Antonio Costa tegi ettepaneku jätta Holland lepingutest üldse välja, kui Holland seises viimase hetkeni vastu teiste ELi riikide toetamisele. Lõpuks suudeti siiski kokku leppida abipaketis mahus kokku 450 miljardit eurot, vahendab Express.

Costa ütles, et Hollandi suhtumine tekitab küsimusi riigi sobivuse kohta Euroopa Liitu. Costa seadis kahtluse alla, kas Hollandil on üldse usku ühtsesse Euroopasse.

Holland seisis vastu eurovõlakirjadele ehk nn eurobondidele, mille eest võitlesid Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa ning millga oleks abistatud hätta sattunud Lõuna-Euroopa riike. Euroopa liidrid valisid lõpuks eurobondide asemel abipaketi.

Could the EU kick out the Dutch? Stunning threat in Brussels backlash against Netherlands

Portugal’s Prime Minister Antonio Costa has stunned fellow EU leaders after raising the idea of leaving the Netherlands out of EU agreements. The astonishing remarks implies that the Netherlands could be kicked out of the European Union, amid growing outrage at the coutnry’s conduct in the latest coronavirus response talks.

Kommentaarid
(Külastatud 2,856 korda, 1 külastust täna)