Kole lugu: 51 koroonaviirusest tervenenud inimesel Lõuna-Koreas lõi viirus uuesti välja

Lõuna-Koreas lõi 51 koroonaviirusest tervenenud inimesel viirus uuesti välja, mis tekitas hirmu, et viirus võib peita end sügaval rakkudes ning uuesti ellu ärgata.

Nakatunud patsiendid pandi Lõuna-Korea koroonaviiruse epitsentris Daegus karantiini, neil kadus viirus ära, aga kui neid hakati välja laskma, olid neil proovid uuesti positiivsed, vahendab Daily Mail.

Lõuna-Korea haiguste kontrollikeskuse andmetel on tõenäoline, et viirus aktiveerus uuesti, mitte et inimesed oleksid uuesti nakatunud. Teadlased arvavad, et viirus suudab inimese rakkudes end varjata ja siis uuesti välja lüüa.

Praegu pole veel teaduslikku tõestust, et nii juhtub ja katsed ahvidega sellist viiruse uut elluärkamist ei näidanud. Asjatundjate arvates võivad sellised juhtumid olla seotud vahepealsete valenegatiivsete testidega, millest justkui tuleb välja, et inimene on tervenenud. Testides tuleb vale tulemus 20-30 protsendil juhtudest.

Varem on sarnast haiguse uuesti elluärkamist täheldatud Jaapanis, kus üks tervenenud abielupaar uuesti haigestus. 16. märtsil avaldatud uuring ahvidega aga näitas, et viiruse läbipõdenutel tekkis immuunsus.

Üks varasem seletus asja kohta on see, et viirus kulgeb kahes faasis, mis tähendab uut haigestumist pärast esimest faasi.

51 recovered coronavirus patients test positive AGAIN in South Korea

What is the coronavirus? A coronavirus is a type of virus which can cause illness in animals and people. Viruses break into cells inside their host and use them to reproduce itself and disrupt the body’s normal functions. Coronaviruses are named after the Latin word ‘corona’, which means crown, because they are encased by a spiked shell which resembles a royal crown.

Kommentaarid
(Külastatud 1,185 korda, 1 külastust täna)