Kole: Hispaania hooldekodudes on tuhandeid koroonaohvreid, kes statistikas ei kajastu

Hispaania hooldekodudes on koroonaviiruse põhjustatud hädade tõttu surnud tuhandeid inimesi, kes ametlikus koroonasurmade statistikas ei kajastu.

Hispaania teatas täna neljapäeval 683 uue koroonasurma ja 5756 nakatumise kohta. Kokku on Hispaanias registreeritud koroonasurmasid üle 15 tuhande, vahendab Daily Mail.

Hispaania haiguspuhang on Itaalia järel maailmas ohvrite arvu poolest teisel kohal. Itaalias on üle 17 tuhande surmajuhtumi. Spekuleeritakse aga, et Hispaanias pole kõiki koroonaviiruse ohvreid registreeritud.

Madriidi ametivõimude hinnangul võib hooldekodude tegelik surnute arv olla ametlikest numbritest 5 korda kõrgem. Mõne nädalaga on hooldekodudes surnud 3500 inimest, aga neid ametlik statistika ei kajasta, kuna neid ei testitud. Sestap võib Hispaania, Itaalia ja Prantsusmaa tegelik koroonasurmade arv olla 2 korda suurem kui seni on teatatud. See tuleb asjaolust, et paljud surnud ei jõua haiglasse.

Hispaanias on ametlikult teatatud surmajuhtumite vähenemisest, mis on andnud lootust, et varsti saab hakata piiranguid kaotama. Praegu on eriolukorda Hispaanias pikendatud kuni 26. aprillini.

One in ten Spanish coronavirus victims has now died from the disease

Spain reported 5,756 new cases of coronavirus Thursday, raising total to 152,446 Country also reported 683 new deaths, raising the total killed to 15,238 That means one in ten diagnosed with the disease has now died, despite the rate of increase in new deaths and new infections slowing down It comes amid fears that officials have grossly underestimated the total deaths One in ten people diagnosed with coronavirus in Spain has now died from the illness, new data released Thursday has shown.

Kommentaarid
(Külastatud 524 korda, 1 külastust täna)