Kohutav juhtum Soomes: isa palus 2-aastasest lapsest pilte, ema lämmatas selle peale lapse ära

Käesoleva aasta jaanuaris hargnesid Soomes Espoos sündmused, mis tipnesid 2-aastase lapse surmaga. Isa oli kartnud, et ema viib lapse välismaale, ema lämmatas lapse ära.

Oma lapse tapnud ema võttis pärast seda oma emale videokõne ja teatas, mis oli juhtunud. Naise ema sai šoki, vahendab Ilta-Sanomat.

Politsei uuris asja kui mõrva, aga uurimine lõpetati eelmisel reedel ära. Asi prokurörile ei jõua, kuna naine suri 6. veebruaril. Naine oli tapnud oma 2-aastase poja, lämmatades ta padjaga surnuks Espoos Suurpelto linnaosas asuvas korteris pühapäeva ööl vastu 19. jaanuari.

Ema rääkis ülekuulamisel, et lisaks lapse padjaga lämmatamisele oli ta last terariistaga vigastanud. Ema oli nutnud ülekuulamisel ja ütles, et tahab last tagasi. Politsei vastas talle, et see pole enam võimalik.

Tuttav püüdis korterisse pääseda, aga naine ei avanud ust. Naine ütles ukse tagant, et lapsega pole enam midagi teha. Ta tahtis ise aknast välja hüpata. Kui politsei kohale jõudis, oli lapse ema akna peal ja nuttis. Kui ema ukse avas, oli tal kael verine. Politsei leidis lapse magamistoast teki alt. Ema rääkis patrullile, et tegi „midagi padjaga”. Ema jutu järgi suri laps kell 00.45.

Mees ja naine olid läinud lahku 2019. aasta sügisel. Pere oli varem elanud muu Hulgas Hiinas ja Inglismaal. Isa oli lapsega Soomes kahekesi, kui ema oli välismaal. Pärast lahkuminekut hoidis ema last ainult endale. Ema oli võtnud lapse ja hoidnud teda enda juures septembrist oktoobrini.

Isa rääkis eeluurimisel, et enne saatuslikku juhtumit oli reedel olnud kohtuistung, kus lapse hooldusõigus anti isale. Ema ütles ülekuulamisel, et kohtuistung šokeeris teda. Ema väitel sai laps olla viis ööd isa juures ja ema juures vaid kaks. Ema raakis, et oli otsuse üle väga kurb.

Isa viis lapse reedel lasteaeda. See oli viimane kord, kui ta poega elusana nägi. Ema võttis lapse lasteaiast, nagu oli kokku lepitud. Ema rääkis, et kui nad koju jõudsid, siis nad laulsid ja mängisid, õhtul pesi ta lapse puhtaks ja luges unejuttu. Nad läksid magama kella 23 ajal õhtul. Laupäeval käisid nad poes ja toitsid ema väitel parte, käisid raamatukogus ja jalutasid.

Õhtul käis laps vannis ja läks peale õhtusööki magama. Pärast seda hakkas naine oma elu üle mõtlema. Naise väitel tulid talle pähe eri mõtted ja ta tundis end lootusetus olukorras. Laupäeval palus isa lapsest pilti, aga ema ei vastanud sõnumile. Pühapäeval üritas isa uuesti sõnumit saata, aga vastust ei tulnud.

Pühapäeval enne kella 15 pealelõunal saatis naine mehele sõnumi, et „Kõik on hästi”. Tegelik olukord selgus isale alles õhtul, kui politsei tõi talle kurva sõnumi. Isa oli enne seda kartnud, et naine viib lapse välismaale. Ema oli Briti kodanik, nagu ka laps. Isa väitel üritas ta naist pärast lahutust toetada nii nagu oskas, ta lubas isegi naisel enda pool ööbida. Naine polnud kordagi varem olnud vägivaldne lapse suhtes.

Isa samas ütles, et tal oli kahtlus, et ema võib lapsele midagi füüsiliselt halba teha, aga mitte nii väiksele lapsele. Millele isa viitas, see eeluurimise materjalidest ei selgu. Isa väitel polnud naine last varem ähvardanud, aga ähvardas vigastada ennast.

Isä pyysi valokuvia pojastaan – 2-vuotiaan kauhea kohtalo Espoossa paljastui, kun poliisi otti yhteyttä

Isä oli aiemmin pelännyt äidin kaappaavan lapsen ulkomaille. Taustalla oli huoltajuusriita. 2-vuotiaan poikansa tammikuussa surmannut 35-vuotias äiti soitti videopuhelun omalle äidilleen teon jälkeen ja kertoi: “Olen tehnyt jotakin kamalaa.” Naisen äiti romahti täysin. Poliisi tutki tapausta murhana sen erityisen raakuuden ja julmuuden vuoksi, mutta lopetti tutkinnan viime perjantaina.

Kommentaarid
(Külastatud 3,494 korda, 1 külastust täna)