Kas tuleb tuttav ette? Pilt perekonnast 1918-1920. aasta Hispaania gripi pandeemia ajal, pildil on üks huvitav detail

Sotsiaalmeediasse on pandud pilt perekonnast 1918-1920. aasta Hispaania gripi epideemia ajal. Pildil on üks huvitav detail – nimelt on ka kassil näomask.

Muide, Hispaania gripp sai alguse USA-st Kansase osariigist ja levis koos haavatud sõduriga Prantsusmaale. Sealt liikus haigus Hispaaniasse, mis oli sõjas neutraalne riik ja julges esimesena haiguse olemasolu tunnistada. Sellest sai haigus hiljem nime Hispaania gripp, kuigi haigusel polnud Hispaaniaga mingit pistmist.

Praegust koroonaviiruse pandeemiat võrreldakse oma ulatuse ja ohtlikkuse poolest Hispaania gripiga. Erinevalt Hispaania gripist, mis ohustas eelkõige nooremaid inimesi, on koroonaviirus ohtlikum vanemate inimeste jaoks.

Kommentaarid
(Külastatud 3,165 korda, 1 külastust täna)