Kas oksjonil mõne asja müügiga teenitud tulu pealt tuleb Soomes maksu maksta?

Paljud inimesed müüvad oma asju oksjoni kaudu. Kas sellega teenutud tulu pealt tuleb maksu maksta?

Maksujurist Georg Rosbäck vastab, et tuleb küll, kui müügihind on kõrgem kui asja soetamise hind. Oma asjade müügi pealt teenitud tulu on maksustatav tulu, isegi kui ei saa asja eest soovitud hinda, vahendab taloustaito.fi.

Kõige lihtsam viis sellisel juhul maksude maksmisest pääseda on taotleda maksuvabastust. Maksuamet võib taotluse alusel vabastada maksu maksmisest, kui maksustamine on mingil põhjusel ebaõiglane.

Maksanko veroa pakkohuutokaupatusta omaisuudestani?

Omaisuuttani myydään pakkohuutokaupalla. Maksetaanko pakkohuutokaupatusta omaisuudesta myyntivoittoveroa? Verojuristi Georg Rosbäck vastaa: Kyllä maksetaan, jos myyntihinta on hankintamenoa suurempi. Omaisuuden luovutuksesta saatu voitto on sinulle veronalaista tuloa, vaikka et saisikaan luovutushintaa itsellesi. Ainoa keino välttyä veron maksulta on hakea vapautusta verosta. Verohallinto voi hakemuksesta vapauttaa veron maksusta, jos veron periminen olisi erityisestä syystä ilmeisen kohtuutonta.

Kommentaarid
(Külastatud 242 korda, 1 külastust täna)