KARM: USA esindajad hõivasid Prantsusmaale mõeldud kaitsevahendite saadetise

USA esindajad hõivasid Hiinas otse lennuväljal Prantsusmaale mõeldud kaitsevahendite saadetise. Lennuk oli juba valmis startima Shanghai lennuväljalt Prantsusmaale Grand Esti piirkonda. Selles piirkonnas asub Alsace, mis on Prantsusmaal üks enim koroonaviirusest räsitud piirkondi.

Lennuk oli Prantsuse ametivõimude info kohaselt juba startimas, kui lennuväljale tuli grupp USA ostjaid. Nad pakkusid kolmekordset hinda ja hõivasid saadetise, vahendab Guardian.

Ameeriklased tulid lennuki juurde ja lehvitasid rahapakke, rääkis Grand Esti piirkonnajuht Jean Rottner. Ameeriklased hõivasid miljoneid näomaske. Rottner ei nõustunud ütlema, kelle huvides ameeriklased tegutsesid, aga Prantsuse terviseametnike väitel oli tegemist USA keskvalitsuse esindajatega.

Prantsuse ametivõimud peavad sellist olukorda jahmatavaks. Kanada peaminister Justin Trudeau ütles, et juhtum näitab härrasmehelikkuse kadumist.

Brasiilia terviseminister Luiz Henrique Mandetta ütles, et Brasiilia jäi osaliselt Hiinast tellitud kaitsevahenditest ilma. USA oli saatnud Hiinasse 23 suurt transpordilennukit ja Brasiilia jäi osast vajalikest kaitsevahenditest ilma.

Spies, hijacks and export bans: the global battle for coronavirus equipment

US buyers waving wads of cash managed to wrest control of a consignment of masks as it was about to be dispatched from China to one of the worst-hit coronavirus areas of France, according to two French officials.

Kommentaarid
(Külastatud 1,375 korda, 1 külastust täna)