Jaapani saarel kaotati koroonaviiruse piirangud ja nakatumiste arv hüppas üles, piirangud tuli uuesti taastada

Jaapanis Hokkaido saarel kaotati koroonaviiruse piirangud 19. märtsil, kuna nakatumiste hulk langes 1-2 juhtumini päevas. Pärast seda avati poed ja koolid.

Nüüd, 26 päeva hiljem on nakatumiste arv taas hüppeliselt kasvanud, 135 juhtumi peale nädalas, mistõttu tuli piirangud uuesti kehtestada, vahendab Time.

Hokkaido meditsiiniühingu esimees dr. Kiyoshi Nagase ütles, et kahetseb nüüd, et piirangud kaotati. Ta tunnistas, et nüüd saab piirangud kaotada võibolla alles järgmisel aastal.

Hokkaido saare kohalik omavalitsus arvestas välismaise migratsiooniga, aga ei osanud arvestada sisemise migratsiooniga.  Hokkaido ülikooli nakkushaiguste professor Yoko Tsukamoto ütles väljaandele Telegraph, et piirangud kaotati liiga vara. Ta tunnistab, et piiranguid kaotades polnud piisavalt infot ja arusaamist selle haiguse kohta.

5,3 miljoni elanikuga Hokkaido saarel arvati, et kui nakatumiste arv kukub 1-2 juhtumi peale päevas, siis võib piirangud kaotada. Nüüd tagantjärele tarkusena teatakse, et piirangud võib kaotada, aga selleks tuleb kauem oodata ja omada väga täpset ülevaadet nakatumistest. Piirangute kaotamisega tuleb olla väga-väga ettevaatlik.

Nüüd olid ametivõimud väga kiired ja taastasid eriolukorra piirangud niipea, kui nakatumiste arv hakkas kasvama. Hokkaido saarel tuvastati eile, teisipäeval 38 uut nakatumist. Üks inimene suri ja koroonasurmade arv kerkis 27 peale.

Hokkaido saar oli omamoodi katsejänes, kui piirangud kaotati. Nüüd aga võtavad terve maailma asjatundjad sellest õppust. Saarel hakkas koroonaviirus levima pärast Sapporo lumefestivali veebruaris, seal osales ligi 2 miljonit inimest. Haiguse tõi saarele Hiinast Wuhanist üks turist. 12. märtsiks oli Hokkaido saarel nakatunud juba 118 inimest.

Eriolukord kehtib praegu seoses koroonaviirusega terves Jaapanis. See peaks lõppema 6. mail, aga seda on kavas kuu aja võrra pikendada. Jaapanis on tuvastatud üle 13 tuhande koroonaga nakatumise ja 376 koroonasurma.

This Japanese Island Lifted Its Coronavirus Lockdown Too Soon and Became a Warning to the World

Hokkaido, Japan, locked down early and contained the outbreak. When the governor lifted restrictions, a second wave hit even harder.

Kommentaarid
(Külastatud 4,344 korda, 1 külastust täna)