Itaalia loodab seoses koroonaviirusega uue imerelva peale

Itaalia loodab seoses koroonaviirusega uue imerelva peale, mida kasutati ka Hiinas – see on haiguse läbi põdenud inimeste veri. Täpsemalt vere vedel osa ehk plasma, mis koosneb veest, valkudest, mineraalainetest, hormoonidest ja mis sisaldab muu hulgas antikehi.

Haiguse läbi põdenud inimeste veri sisaldab antikehi, mida loodetakse nüüd kasutata haigete raviks. Praegu käivad katsetused plasmaga Pavia ja Mantua haiglates, vahendab Il Giornale.

Tervenenud inimese vares leiduvaid antikehi kutsutakse neutraliseerivateks antikehadeks, selgitas hematoloog dr Massimo Franchini. Plasmat kasutati haigete raviks edukalt juba 2002. aastal SARS-i ja 2012. aastal MERS-i patsientide raviks. Maailma Terviseorganisatsioon WHO soovitab kasutada plasmat siis, kui muud vahendid ei aita.

Enne kui vaktsiin valmis saab, võib olla plasma imerelv koroonaviiruse vastu. Plasma eraldatakse tervenenud koroonaviiruse patsiendi verest ja see kantakse üle haigele raskes faasis, aga veel siis, kui teda pole intubeeritud.

Plasmaga hakati eksperimenteerima Mantua haiglas 20 patsiendi peal ning pärast seda ka Pavia polikliinikus.

Perché si usa la plasmaterapia nei malati colpiti dal Covid-19

Curare i malati con il plasma dei pazienti guariti dal nuovo coronavirus. È questa una delle piste che medici ed esperti stanno seguendo con attenzione nel tentativo di avvicinarsi a una cura, o a un farmaco, capace di alleviare i sintomi provocati dal Covid-19. La sperimentazione è attualmente in corso negli ospedali di Pavia e Mantova.

Kommentaarid
(Külastatud 3,726 korda, 1 külastust täna)