Huvitav avastus: suitsetajad on koroonaviiruse suhtes immuunsed

Briti kunstnik David Hockney väidab, et suitsetajad on koroonaviiruse suhtes immuunsed. Sel võib olla isegi tõsi taga, sest haiglasse on nii Hiinas kui USA-s sattunud väga vähe suitsetajaid.

Hockney väidab oma kogemusele tuginedes, et suitsetajatel on koroonaviiruse suhtes välja kujunenud immuunsus. Londoni University College’i professor Francois Balloux väidab, et see võib olla tõsi, vahendab Daily Mail.

Hiina andmetel sattus koroonaviirusega haiglasse suhteliselt vähem suitsetajaid kui mittesuitsetajaid. USA-s sattus 7000 inimese hulgast haiglasse suitsetajaid vaid 1,3 protsenti, kuigi suitsetajate osakaal on 14 protsenti. Ühtlasi näitas uuring, et suitsetajatel polnud suuremat ohtu sattuda haiglasse või intensiivi.

Põhjused, miks suitsetajad taluvad koroonaviirust paremini pole veel teada. Mõned teadlased arvavad, et suitsetamine muudab kopsukude nii, et koroonaviirus ei pääse ligi – nikotiin ja koroonaviirus mõjutavad kopsurakkudes ühtesid ja samu retseptoreid. Viirus kahjustab kopsus ACE-2 retseptoreid, aga suitsetamine tekitab neid juurde. ACE-2 retseptoreid peetakse organismis väravaks, mille kaudu viirus organismi tungib. Teadlaste väitel on parem, kui neid retseptoreid on rohkem, kuna nad kaitsevad kopsusid ja nende väiksem hulk toob kaasa suurema kahjustuse.

Hiirtel 2008. aastal tehtud uuring näitas, et ACE-2 retseptorite kaotamine tõi SARS-i viirusega nakatumisel kaasa hingamisraskused. Seni pole täpselt teada, mismoodi ACE-2 retseptorid inimorganismis käituvad.

Prantsuse professor Jean-François Delfraissy on samuti tuvastanud, et tubakas kaitseb kopsusid koroonaviiruse eest, aga pole teada, miks see nii on, vahendab Sud Ouest.

Maailmas soovitavad valitsused koroonaepideemia ajal suitsetamine maha jätta, aga teadlaste väitel pole tõendeid, et suitsetamine teeb asja hullemaks. Praegu Prantsusmaal elav Briti kunstnik David Hockney on 82-aastane, suitsetanud üle 60 aasta, aga peab end täiesti terveks. Maailmas suitsetab kokku 1,1 miljardit inimest.

Could smoking PROTECT against coronavirus?

Hockney said in a letter ’it’s beginning to look like’ smokers are protected Chinese and US data shows a disproportionately small number of smokers in hospitals Public health agencies in the UK and US urge people to quit to protect health But the proof of any effect on COVID-19 either way is lacking, scientists say Learn more about how to help people impacted by COVID When world-famous artist David Hockney wrote a letter to the Daily Mail saying he believes smoking could protect people against the coronavirus many scoffed.

Kommentaarid
(Külastatud 62,063 korda, 1 külastust täna)