Huvitav areng Soomes: koroonaga nakatunute hulgas on rohkem naisi kui mehi

Kuigi paljudes riikides on koroonaga nakatunute hulgas mehi rohkem kui naisi, siis Soomes on vastupidi: naisi on rohkem kui mehi.

Soomes oli eilse, 12. aprilli andmetel kokku tuvastatud 2974 koroonaviirusega nakatumist ja neist 50,8 protsenti on naised. Naised läksid meestest mööda 7. aprillil, vahendab Iltalehti.

Veel märtsikuu lõpus moodustasid naised nakatunutest 47 protsenti ja mehed 53 protsenti. Soomes koroonaviiruse tagajärjel surnute hulgas on mehi jätkuvalt enam, 69 protsenti.

Paljudes teistes riikides on aga enamus nakatunutest mehed, näiteks Itaalias 53 protsenti, Hiinas 51 protsenti ja Iraanis 57 protsenti.

Soomes praegu veel kõiki koroonaviiruse suhtes ei testita. Need, keda testitakse on haiglasse saabunud haigustunnustega isikud, välismaalt saabunud isikud ja kriitiliste valdkondade töötajad. Üks meeste algse suurema nakatumise põhjus võis olla see, et testiti vaid raskete haigusnähtudega inimesi ja meestel on sagedamini rasked haigusnähud. Nüüd on hakatud rohkem testima meedikuid ja seal on 85-90 protsenti naised.

Teistes riikides, kus on rohkem testitud, on samuti nakatunute hulgas naisi rohkem. Näiteks Lõuna-Koreas on tuvastatud nakatunute hulgas 60 protsenti naised. Mõjutab ka see, et naised pöörduvad sagedamini arstiabi poole kui mehed.

Naiset kiilasivat koronavirustartunnoissa miesten ohi – monessa muussa maassa tilanne on toisin: Professori arvioi syitä

Koronaviruksia on todettu sunnuntaihin 12. huhtikuuta mennessä 2974. Tapauksista 50,8 prosenttia on naisia. Iltalehti uutisoi tiistaina 7. huhtikuuta, että koronavirustilastoissa on tapahtunut muutos. Vahvistettujen tartuntatapausten sukupuolijakaumassa enemmistö keikahti naisten puolelle. Enemmistö on säilynyt. Pääsiäissunnuntaina 12. huhtikuuta Suomessa todettujen tartuntatapausten määrä oli 2974. Niistä 50,8 prosenttia on naisia.

Kommentaarid
(Külastatud 1,427 korda, 1 külastust täna)