Hiinas pandi päevaga juurde 1300 koroonasurma, mis tekitab kahtlusi

Hiinas pandi täna korraga juurde 1290 koroonaviirusest tingitud surma, mis külvab kahtlusi, et Hiina on tegelikke numbreid pikka aega varjanud.

Hiina surmade arv kasvas päevaga 50 protsendi võrra 4632 peale. Ametnikud väitsid, et numbreid parandati, kuna surmad olid jäänud kahe silma vahele, vahendab Daily Mail.

Hiina numbrites on juba varem kaheldud, kuna Hiinas Wuhanis suri inimesi sealsete allikate väitel nagu kärbseid, aga Hiina ametlikud numbrid on olnud kordades väiksemad kui USA-s, Itaalias või Hispaanias. USA-s on mõne nädalaga registreeritud juba ligi 35 tuhat koroonasurma, aga Hiinas oli ametlikel andmetel kolme kuuga ainult veidi üle 3 tuhande surma.

Hiina puhul kahtlustatakse, et Hiina varjas algusest peale tegelikku surmade arvu, et näidata haiguse mõju väiksemana. See omakorda pettis ära maailma riikide terviseametnikud, kes ei näinud uues koroonaviiruses pikka aega mingit ohtu. Maailma terviseametnikud tuginesid Hiina numbritele, kuigi oli teada, et Hiina on juba varem avalikkust petnud.

Paljuski Hiina madalatele numbritele tuginedes ei keelatud näiteks lende Hiinast, mis võimaldas koroonaviirusel levida kiiresti üle terve maailma. Hiinat on viimasel ajal süüdistatud valeinfo edastamises ja maailma avalikkuse petmises, seda eriti USA-s.

Kommentaarid
(Külastatud 751 korda, 1 külastust täna)