Helsingis kasvab koroonaga nakatumine somaallaste hulgas

Helsingis põhjustab muret asjaolu, et koroonaviirusse nakatumine kasvab somaalikeelsete inimeste hulgas. Linnapea Jan Vapaavuori peab seda murettekitavaks.

Somaallaste hulgas on tuvastatud Helsingis ligi 200 nakatumist. Somaallaste hulgas on nakatumine 1,8 protsenti, samas kui Helsingi keskmine näitaja on 0,2 protsenti, vahendab Iltalehti.

Lisaks Helsingile levib koroonaviirus kiiresti somaallaste hulgas Stockholmis. Helsingis on hakanud nakatumised samuti kiiresti kasvama. Helsingis on hakatud koroona-infot edasi andma mitmetes keeltes, samuti koolides ja lasteaedades.

Helsingin kaupunki: Somalinkielisten koronavirustartunnat selkeään kasvuun Helsingissä

Pormestari Jan Vapaavuori: “Pidän hyvin huolestuttavana”. Koronavirustartunnat somalinkielisten keskuudessa ovat lähteneet Helsingissä selkeään kasvuun, Helsingin kaupunki kertoo tiistaina antamassaan tiedotteessa. – Somalinkielisillä on todettu tähän mennessä lähes 200 tartuntaa. Käytännössä 1,8 prosentilla somalinkielisestä väestöstä on todettu koronatartunta, kun keskimäärin helsinkiläisten keskuudessa vastaava luku on 0,2 prosenttia, tiedotteessa todetaan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,285 korda, 1 külastust täna)