Helsingi linnapea tunnistab, et koroonaviiruse laiem levik keelevähemuste hulgas tuli üllatusena

Helsingi linnapea Jan Vapaavuori tunnistas, et koroonaviiruse keskmisest laiem levik keelevähemuste hulgas tuli suure üllatusena.

Helsingi linn teatas nädala algul, et koroonaviiruse levik on eriti kiire somaalikeelsete inimeste hulgas. Linnapea Vapaavuori ütles, et läbi on käidud ka teised keelevähemused ning nii mõneski grupis on lisaks somaallastele keskmisest suurem nakatumine, vahendab MTV.

Vapaavuori rääkis, et linn püüdis probleeme ennetada, edastades infot muu hulgas vene, somaali ja araabia keeles. Lisaks sellele jagatakse eri keeltes infot sotsiaalmeedias.

Vaatamata kiirest reageerimisest ei suudetud ära hoida haigestunute plahvatuslikku kasvu somaalikeelsete hulgas. Olukord paistis algul palju parem, ütles Vapaavuori. Oli mitu nädalat, kui välismaalaste grupid ülejäänutest ei erinenud. Probleem tuli ootamatult ilmsiks enne lihavõtteid.

Vapaavuori ei oska veel öelda, miks haigus levib just somaalikeelsete hulgas. Tema väitel tuleks seda asja põhjalikumalt uurida. Vapaavuori ütles, et selles kriisis tuleb koguda infot selle kohta, mis on õnnestunud ja mis mitte, ning millised on probleemid.

Teadaolevalt on somaalikeelsete hulgas koroonaviirusesse nakatumine ligi 10 korda kõrgem kui teistel elanikel.

Kommentaarid
(Külastatud 1,461 korda, 1 külastust täna)