Helsingi Kontula hooldekodus suri koroonaviirusse 10 vanurit

Eilse, reedese seisuga oli Helsingi linna hallatavas Kontula hooldekodus surnud koroonaviiruse tagajärjel 10 vanurit. Praegu pole teada, kuidas nakkus sisse pääses.

Hooldekodus on kokku 17 grupikodu 235 elanikuga. Hooldekodu töötajate ja elanike väitel oli olukord kaootiline ja koroonaviirusele reageeriti liiga hilja, vahendab Yle.

Vanureid oli koroonaosakonnast viidud ilma testimata üle teistesse osakondadesse. Lisaks liikus öine hooldaja ühest osakonnast teise, kuigi nakatumised olid juba tuvastatud.

Töötajad rääkisid Ylele, et olid üle koormatud, kuna neile oli pandud lisaülesandeid, näiteks koristamine ja pesu pesemine. Kaitsevahenditest oli samuti puudus. Töötajad rääkisid, et elanikud surid üksi oma tubades, kuna kellelgi polnud võimalik nende juures olla.

Hooldekodu juhtkonda kuuluv isik oli töötajate peale karjunud ja rääkinud, et töötajad vastutavad. Helsingi linnas sotsiaaltöö eest vastutav ametnik Seija Meripaasi rääkis, et tema teada polnud hooldekodus olukord kaootiline. Ta kinnitas, et olukord on kontrolli all. Ta eitas seda, et töötajad olid ametis korraga nii koroonaosakonnas kui teistes osakondades.

Lisaks kinnitas Meripaasi, et koristust on hooldekodus suurendatud, mitte vähendatud. Ta pole kuulnud, et inimesed oleks üksinduses surnud. Helsingi politsei on alustanud hooldekodu tegevuse suhtes uurimist.

Taas uusi hoivakoti, jossa 10 kuollutta – Ylen lähteet kertovat kaoottisista oloista: Vanhuksia kuollut yksin huoneissaan

Työntekijöiden mukaan kaikkia saattohoitopotilaita ei ole pystytty hoitamaan asianmukaisesti Kontulan seniorikeskuksessa. Ensimmäinen asukas kuoli Kontulan seniorikeskuksessa koronavirukseen 9. huhtikuuta. Tämän viikon perjantaihin mennessä keskuksessa on vahvistettu kymmenen koronaviruksen aiheuttamaa kuolemantapausta. Helsingin kaupungilla ei ole toistaiseksi tietoa, mistä Kontulan ensimmäinen tartunta on peräisin. Ylen tietojen mukaan jo ennen ensimmäistä kuolemaa moni asia on Kontulassa mennyt pieleen.

Kommentaarid
(Külastatud 1,542 korda, 1 külastust täna)