Euroopas hakatakse piiranguid kaotama: Austria lubab väiksemad poed avada järgmisel nädalal

Euroopas hakatakse juba vaikselt koroonaviiruse tõttu kehtestatud piiranguid kaotama. Austrias lubatakse järgmisel nädalal, 14. aprillil avada väiksemad poed.

Suuremad kaubanduskeskused lubatakse Austrias uuesti avada 1. mail. Taanis plaanitakse samuti peale lihavõtteid piiranguid vähendada ja võimaldada osal inimestel tööle naasta, aga samas tahetakse vähendada tunglemist bussides ja rongides, vahendab Daily Mail.

Saksamaa lubab mõnedes piirkondades avada uuesti koolid ning vähesel määral inimesi söögikohtadesse, kui nakatumiste arv püsib madalal.

Itaalias, kus piirangud on kestnud kauem kui mujal kavandatakse samuti uut elu koos viirusega, kus soovitatakse kanda maski ning teha rohkem teste. Itaalias ja Saksamaal tahetakse sisse viia mobiiltelefonide põhine jälgimise süsteem, mis võimaldab uusi puhanguid avastada ja nendega tegeleda ilma, et peaks kõik inimesed uuesti kodudesse sulgema.

Mitmetes Euroopa riikides, kaasa arvatud Hispaanias on viimasel ajal märgata paranemise märke. Samas aga näiteks Inglismaal ja USA-s ootab hullem veel ees. Vaatamata piirangute mõningasele leevenemisele hoiatavad Euroopa terviseametnikud siiski, et piirangud võivad kesta veel vähemalt mitu nädalat.

Austria and Denmark plan to lift lockdown restrictions next week

Austria announced today it is planning to open smaller shops on April 14, and larger ones and malls on May 1 Denmark wants people to ‘work in a more staggered way’ to avoid crowding into trains and buses Germany is willing to re-open shops and allow some people into restaurants if the rate of contagion is low As Britain and America start to draw up plans for life after the lockdown, they may look for inspiration from European countries where the coronavirus crisis has already showed signs of peaking.

Kommentaarid
(Külastatud 548 korda, 1 külastust täna)