Euroopa Komisjoni juht: eakad peavad aasta lõpuni kodus püsima – see on elu ja surma küsimus

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ütles intervjuus Saksa väljaandele Bild, et vanurid peavad arvestama sellega, et peavad aasta lõpuni kodus püsima – see on nende jaoks elu ja surma küsimus. Samuti pole mõtet kellelgi oma suvepuhkuse ajaks reisiplaane teha.

Leyen ütles, et niikaua, kuni pole koroonaviiruse vastu vaktsiini, peab vältima kokkupuuteid eakate ja teiste ühiskonna riskigruppidega. „Ma tean, et see on raske, aga see on elu ja surma küsimus,” ütles von der Leyen.

Euroopa Komisjoni president ütles, et lapsed ja noored pääsevad varem liikuma kui eakad ja krooniliselt haiged inimesed. Ta avaldas lootust, et Euroopa laborid suudavad aasta lõpuks vaktsiini välja töötada. Ametivõimud teevad juba vaktsiinitootjatega koostööd, et tootmine võimalikult ruttu käima saada.

Ursula von der Leyen im Interview: Stirbt die EU an Corona?

Das Coronavirus bedroht Europa. Kommissionspräsidentin Ursula von der Leyen kämpft darum, dass die EU daran nicht zerbricht. Lesen Sie mit BILDplus, wie von der Leyen in Corona-Zeiten arbeitet, wie sie die Lage in Europa bewertet und ob sie trotzdem noch an dem milliardenschweren EU-Klima-Programm festhalten will!

Kommentaarid
(Külastatud 926 korda, 1 külastust täna)