Espoo poeröövlit hakkas südametunnistus vaevama, andis end ise üles

Mees oli röövinud Espoos K-marketit jaanuari alguses. Mees oli läinud poodi kapuuts peas ja rätik näo ees ning käskis noaga ähvardades müüjal tühjendada kassa.

Kassas olnud noor naine kirjeldas juhtunut kui aktiivset tegu, aga mitte agressiivset. Pärast 800 euro saamist lahkus mees rahulikult poest. Pärast tegu viskas mees oma külmrelva ja üleriided minema ning läks Iso Omena poodi, et osta jope, tarvitada alkoholi ja mängida kasiinos, vahendab MTV.

Järgmisel päeval hakkas mees tegu kahetsema, ta helistas kolm korda häirekeskusse ja tunnistas teo üles. Ta juhatas politseile kätte, kuhu oli kuriteos kasutatud esemed jätnud. Politsei ei osanud teda sel hetkel kahtlustada.

Mees rääkis kohtus, et kahetseb tegu ning kirjeldas tegu kui appikarjet, et pääseda alkoholisõltuvusest. Mees oli tahtnud mõned päevad enne tegu abi saada, aga kui seda ei saanud, siis sooritas kuriteo. Ta palus kohtus andeks kuriteos kannatanud müüjalt.

Karistust lühendati mehe enda ülestunnistuse tõttu 5 kuu võrra ja ta mõisteti 1 aastaks ja 3 kuuks tingimisi vangi. Lisaks määrati mehele ühiskondlikult kasulik töö. Kohus leidis, et mehele võib see tulla kasuks, kui tööga liidetakse alkoholiravi.

Kohus mõistis 1992. aastal sündinud mehelt kassapidajale välja 1200 eurot hüvitist. Naisel tekkis pärast röövi depressioon ja ta lahkus töölt järgneva kuu alguses. Poe omanikule tuleb maksta 840 eurot, lisaks 200 eurot menetluskulud. Otsus pole veel jõustunud.

Kommentaarid
(Külastatud 498 korda, 1 külastust täna)