Eesti tööandjate liit saatis Soome peaministrile palvekirja: Leevendage piiranguid, lubage töötajatel liikuda!

Eesti tööandjate keskliit saatis Soome peaministrile Sanna Marinile kirja, kus palutakse, et töötajad võiks sõita Eesti ja Soome vahel. Viidatakse ka, et esimesel võimalusel võiks lubada turismi.

Soome praegune pendelrände keeld tähendab, et paljud Eesti perekonnad on olude sunnil lõhki – näiteks jäi perepea põhjanaabrite juurde tööle. Teadmatus on praegu suur, mingeid kindlaid kuupäevi pole Soome välja öelnud, vahendab Ärileht.

Tööandjate keskliidu poolt kirjutasid Marinile tegevjuht Arto Aas ning volikogu esimees Kai Realo. Tänatakse, et kauba transport on siiski lubatud, küll aga pööratakse tähelepanu töötajate liikumise keelule.

Näiteks tuuakse välja, et Lätiga on Eestil lubatud, et inimesed käivad üle piiri tööl. Need inimesed ei pea ka piiriületuse järel 14 päeva karantiinis olema. Statistika näitab, et tänu ettevaatusabinõudele pole see kaasa toonud koroonaviirussesse nakatumise kasvu, seisab kirjas.

Viidatakse ka, et nii Eestis kui Soomes näitab statistika, et nakatumiste arv on langemas. Tehakse ettepanek, et töötajate liikumist võiks taas lubada.

Kommentaarid
(Külastatud 1,981 korda, 1 külastust täna)