Eesti liitus Soome-Läti soomukiprojektiga

Soome ja Läti allakirjastasid 29. jaanuaril 2020 kokkuleppe kahe riigi vahelise ühise arendusprojekti käivitamise kohta maavägede mobiilsuse parandamiseks. Dokumendile kirjutasid alla kaitseminister Antti Kaikkonen ja tollane Läti kaitseminister Artis Pabriks. Nüüd liitub projektiga ka Eesti, kui Eesti kaitseministeeriumi staabiülem Kristjan Prikk allkirjastas dokumendi 2. aprillil 2020.

„On oluline, et riikide kaitsealane koostöö jätkuks naaberriikidega ka kriisi ajal. Meil ​​on väga hea meel, et arendusprojekti on nüüd kaasatud ka Eesti,” ütles kaitseministeeriumi staabiülem Jukka Juusti.

Ühisprojekti eesmärk on välja töötada ühine ratastega soomussõiduk. Kui arendustöö viib tulevikus sõiduki tegeliku tootmiseni, parandab ühine sõiduk iga riigi maavägede mobiilsust, kulutõhusust, ühilduvust ja varustuskindlust.

Riiklike ja rahvusvaheliste katsete ning hinnangute põhjal on arendatava sõidukite šassii alusena juba valitud kodumaine Patria 6×6 ratastega soomukite šassii, mis on katsetuste ja hindamiste käigus vastanud platvormile seatud jõudlusnõuetele.

Kommentaarid
(Külastatud 264 korda, 1 külastust täna)