Donald Trump külmutas USA abi Maailma Terviseorganisatsioonile

USA president Donald Trump külmutas USA abi Maailma Terviseorganisatsioonile WHO, kuna süüdistab WHO-d koroonaepideemia puhkemisele kaasa aitamises. Nimelt oli WHO olnud vastu reisipiirangute kehtestamisele Hiinaga.

Trump ütles, et reisipiirangutega seoses seadis WHO poliitilise korrektsuse rahva tervisest ettepoole. Trump märkis, et WHO tegutses Hiina huvides, vahendab Daily Mail.

Trump tõi välja ka selle, et kui USA toetab WHO-d aastas 400-500 miljoni dollariga, siis Hiina osa on vaid 40 miljonit dollarit. Trump ütles, et WHO levitas koroonaviiruse kohta Hiina valeinfot, mille kohaselt polnud viirus inimeselt inimesele nakkav, mistõttu polnud vaja kehtestada Hiinale reisipiiranguid. Riike, mis järgisid WHO infot, tabas suur tragöödia.

Ajakirjanikud tõid samas välja, et Trump oli ise varem Hiinat kiitnud. Trump ütles selle peale, et ta on suhtunud Hiinasse alati lugupidamisega.

Kommentaarid
(Külastatud 465 korda, 1 külastust täna)