Bussijuhtidel on koroonaviiruse nakkus Helsingis ja Vantaal

Transpordifirma Nobina kinnitas, et kahel ettevõtte töötajal on tuvastatud koroonaviiruse nakkus. Asjast teatati Nobina töötajatele täna esmaspäeval.

Teadaolevalt on nakatumised Vantaa Hakunilas ja Helsingi Roihupeltos. Nobina on töötajatele edastanud soovituse, et puhkepauside ajal oleksid juhid bussides, vahendab Iltalehti.

Nobina ühiseid ruume, et toitu soojendada või tualetis käia soovitatakse kasutada vaid äärmisel vajadusel. Soovitust põhjendatakse vajadusega piirata viiruse levikut.

Nobina info kohaselt ei tähenda soovitused seda, et juhid peavad pauside ajal istuma bussis rooli taga. Küll aga tuleb vältida suuremaid kogunemisi. Nobina on suurendanud busside puhastamist ja desinfitseerimist. Ainus terviseoht bussijuhile on bussi esiukse kasutamine, mida nõuab Helsingi ühistranspordiettevõte HSL, mitte Nobina.

Bussikuskeilla koronatartunta Vantaalla ja Helsingissä – Kuskeja neuvottu viettämään taukoja ajoneuvoissa

Nobina on Pohjoismaiden suurin joukkoliikenneyritys ja yksi HSL-alueen liikennöitsijöistä. Kuljetusyhtiö Nobinan pääluottamusmies Markus Jokikokko vahvistaa Iltalehdelle, että kahdella yhtiön linja-autonkuljettajalla on todettu koronavirustartunta. Asiasta kerrottiin Nobinan henkilökunnalle maanantaina. – Pitää paikkansa, kertoo Jokikokko. Nobina on Pohjoismaiden suurin joukkoliikenneyritys ja yksi HSL-alueen liikennöitsijöistä. Iltalehti on nähnyt kuvakaappauksen, joka on otettu mitä ilmeisimmin Nobinan työntekijöille tarkoitetusta sisäverkosta.

Kommentaarid
(Külastatud 4,182 korda, 1 külastust täna)