Briti terviseameti hoiatus: üha rohkem lapsi satub intensiivi omapäraste koroonaga seotud haigusnähtudega

Briti terviseamet on edastanud hoiatuse, kuna üha rohkem on hakanud haigla intensiivravile sattuma lapsi koroonaviirusega seotud põletikulise haigusega.

Suurbritannia arstidele laiali saadetud hoiatuses on märgitud, et on tõsine oht, et COVID-19 põhjustab lastel rasket põletikulist haigust. Viimase kolme nädala jooksul on raskes seisus intensiivi sattunud igas vanuses lapsi nii Londonis kui mujal Ühendkuningriigis, vahendab Health Service Journal.

Varem on arvatud, et COVID-19 eriti lapsi ei puuduta ja väga vähesed lapsed on surnud alates epideemia puhkemisest 2019. aasta detsembris. See on arste üllatanud, sest näiteks muud viirushaigused nagu gripp mõjutavad just lapsi.

Nüüd on aga Inglismaal leitud, et COVID-19 põhjustab lastel ohtliku põletikulise haiguse, mida võrreldakse toksilise šoki ja Kawasaki haigusega, mis toob kaasa sisemise paistetuse. Lastel esineb oksendamine ja kõhulahtisus. Mõnedel lastel pole tuvastatud koroonaviirust, mis tähendab, et tegemist võib olla mõne muu viirusega. See uus haigus on tuvastatud praegu veel vähestel lastel.

Kommentaarid
(Külastatud 861 korda, 1 külastust täna)