Briti peaministri nõunik: Karmid piirangud on riigi nurka värvinud, võimalus olukorrast väljuda on lasta inimestel nakatuda

Briti peaministri pandeemiate nõunik professor Graham Medley hoiatab, et riigis peaks ikkagi saavutama karjaimmuunsuse, sest karmid piirangud on riigi nurka värvinud ning sellest olukorrast puudub väljapääs.

Professor Medley soovitab riigil minna karjaimmuunsuse saavutamise teed, sest piirangute poliitikaga puudub olukorrast väljapääs. See tähendab, et kui piirangud seada, siis tuleb need kehtestada väga pikaks ajaks. Seetõttu on ainus võimalus olukorrast välja tulla lasta võimalikult paljudel inimestel nakatuda, vahendab Daily Mail.

Professor hoiatas, et praegused piirangud ei aita pandeemiat ära hoida, vaid ainult piiravad kiiret levikut, samas aga kahjustab see majandust. Kui ühiskond enam normaalselt ei toimi, kasvavad tööpuudus, koduvägivald ja vaimsed probleemid.

Samas aga ei taha Briti valitsus veel piiranguid kaotada ning terviseaminister Matt Hancock kutsus üles piiranguid järgima ja püsima siseruumides. Ühendkuningriigis registreeriti viimase ööpäevaga 684 uut nakatumist ja surmajuhtumite arv kasvas 3605-ni, edestades Hiinat. Kokku on registreeritud riigis üle 38 000 nakatumise.

Valitsuse nõunik Neil Ferguson ütles täna intervjuus BBC-le, et praegu pole veel õige aeg piiranguid kaotada. Ta avaldas lootust, et piiranguid võib hakata kaotama maikuu lõpus, aga see ei tähenda naasmist tavalise elu juurde. Ferguson ütles, et piirangute kaotamine tuleb kõne alla siis, kui suurem nakatumiste hoog läbi saab.

Kui koroonaviiruse puhang Inglismaale jõudis, siis kaaluti algul karjaimmuunsuse poliitikat, aga siis sellest järsku loobuti. Terviseminister Matt Hancock kirjutas, et karjaimmuunsus on teaduslik teooria, aga mitte eesmärk või strateegia. Professor Medley aga väidab, et karjaimmuunsus on ainus lahendus, sest kui praeguses olukorras lasta uuesti lapsed kooli, siis hakkab nakatumiste arv taas kasvama. Antikehade test, mis näitab, kas inimene on immuunne või mitte aitaks kaasa, aga professori väitel pole seda meetodit mitte kunagi varem selliste epideemiate puhul kasutatud.

Professor Medley väitel peab valitsus otsustama 13. aprillil, kas jätkata piirangutega või mitte. „Laias plaanis me jätkame laste kahjustamist, selleks, et kaitsta ohustatud inimesi,” ütles professor Medley. Piirangud kahjustavad eriti lapsi, kuna kasvavad vaimsed probleemid, koduvägivald, laste kuritarvitamine ja toidu puudus.

PM’s adviser warns Britain might still need to adopt herd immunity

Professor Graham Medley says the lockdown measures could devastate the UK He warned controversial herd immunity may be the only solution to the virus Prof Medley described it as trade-off between harming the young versus the old Initially suggested, herd immunity was ruled out and considered to be too risky Boris Johnson’s chief adviser on the coronavirus has warned that Britain might still have to adopt the controversial herd immunity policy to defeat the pandemic.

Kommentaarid
(Külastatud 618 korda, 1 külastust täna)