Asjatundjad pole leidnud ühtegi alla 10-aastast last, kes oleks koroonaviirusega täiskasvanuid nakatanud

Teadlased pole leidnud ühtegi juhtumit, kus alla 10-aastane laps oleks koroonaviirusega täiskasvanuid nakatanud, selgub haiguse kohta koostatud ülevaatest.

Hiina ja Maailma Terviseorganisatsiooni WHO ühiskomisjon ei suutnud leida ühtegi viidet sellele, et laps oleks koroonaviirusega nakatanud täiskasvanud inimest. Teadlased pole leidnud ka ühtegi tõendit, et alla 10-aastane laps oleks viirust edasi kandnud, vahendab Daily Mail.

Varasemad uuringud on näidanud, et lapsed ei mängi olulist rolli haiguse levitamisel, kuigi selle kohta on veel vähe infot.

Ühes uuringus oli vaadeldud 9-aastast poissi Prantsusmaal, kes ei nakatanud mitte kedagi teist, kuigi ta oli haiguse ajal kontaktis 172 inimesega. See näitab, et lastel on täiskasvanutega võrreldes palju väiksem nakatamise võime.

Hiinas Guanzhous läbi viidud uuringud näitavad sama, et lapsed ei mängi koroonaviirusega nakatamiste puhul rolli. Lapsed nakatuvad koroonaviirusega teistest vähem ja kui nakatuvad, siis puuduvad neil enamasti haiguse sümptomid. Laste roll haiguse edasikandmisel pole veel selge, aga see pole tõenäoliselt märkimisväärne.

Click to access COVID-data-top-10.pdf

Kommentaarid
(Külastatud 268 korda, 1 külastust täna)