5-aastane ameerika tüdruk kaebas peavalu ja suri koroonaviiruse tagajärjel

Detroidis elav USA abielupaar kaotas oma ainsa lapse koroonaviirusele. Viirus põhjustas lapsele harvaesineva tüsistuse.

Kuu aega tagasi kaebas 5-aastane Skylar Herbert peavalu, mis ei kadunud peale ravimite võtmist. Laps nuttis ja kurtis, et peavalu ei kao ära, rääkis lapse ema LaVondria Herbert väljaandele Detroit News.

Vanemad viisid lapse arsti juurde, kus talle tehti koroonatest, mis osutus positiivseks. Pere ei saa aru, kust laps võis haiguse saada. Tüdruk oli enne haigestumist olnud kodus ja tal polnud mingeid varasemaid haigusi.

Algul oli haigus põhjustanud lapsele lisaks peavalule kerget palavikku. Pärast haiguse tuvastamist aga lapse olukord halvenes kiiresti ja laps hakkas oksendama. Siis laps suri.

Hiljem tuli uuringutes välja, et viirus oli lapsel põhjustanud ajukelmepõletiku. See oli teine juhtum Detroidis, kus haigus oli põhjustanud sellise harvaesineva ajupõletiku. Märtsikuu lõpus tuvastati entsefaliit ühel koroonaga nakatunud 58-aastasel naisel. Ka Jaapanis oli ühel koroonapatsiendil ajupõletik.

Arstid hoidsid last haiglas. Algul oli tema tervis hea, aga siis järsult halvenes. Koroonaviirus põhjustas lapsel ajuturse ning ta pandi hingamisaparaadi alla. Laps oli aparaadi all kaks nädalat enne surma. Haiglas otsustati hingamisaparaat ära võtta, kuna lapse olukord ei paranenud. Arstid pidasid võimalikuks, et lapsel oli ajusurm.

Skylar oli esimene Michigani osariigis koroonaviiruse tagajärjel surnud laps. Tänase, 21. aprilli seisuga on USA-s tuvastatud ligi 793 000 kroonaviirusega nakatumist ja üle 42 500 surma. Eriti suur on suremus mustanahalise elanikkonna hulgas, nende hulka kuulub ka Herbertite pere.

5-year-old with rare complication becomes first Michigan child to die of COVID-19

A month ago, 5-year-old Skylar Herbert complained to her parents that she had a bad headache. On Sunday, after spending two weeks on a ventilator, the Detroit girl died. Skylar had tested positive for COVID-19 in March and later developed a rare form of meningitis and brain swelling.

Kommentaarid
(Külastatud 1,070 korda, 1 külastust täna)