15-aastane poiss ahistas Soomes 10-aastast seksijuttude ja peenisepiltidega, sai karistada

Kohus mõistis Soomes 15-aastasele poisile 3 kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse selle eest, et ta oli saatnud Instagramis 10-aastasele lapsele ahistavaid seksuaalseid sõnumeid ja peenisepilte 2017. aasta kevadel Vantaal.

Poiss ütles kohtus, et ta arvas, et teine pool on vähemalt 12-13-aastane ehk peaaegu temavanune. Tegelikult oli laps ainult 10-aastane. Poisi kaitsja tugines sellele, et tegemist oli nooruki arusaamatusega. Poiss oli vahetult enne kuritegu saanud 15-aastaseks, vahendab MTV.

Poiss kasutas sõnumites selliseid väljendeid nagu „Tahaksin olla sinuga voodis alasti ja panna sind kõvasti”, „Tahaksin lasta su näole” ja „Kas sulle meeldib mu riist”. Lisaks oli ta saatnud kaks pilti oma erekteerunud peenisest. Samuti oli ta palunud lapsel saata endast pilte vastu.

Kohus pidas tegusid selgelt seksuaalseteks. Teod pandi toime ühes sõnumivestluses ühe päeva jooksul ja vestlusest tuleb välja, et teine pool ei tahtnud pilte poisi peenisest.

Kohtu otsusest tuleb välja, et poiss oli ka varem vahele jäänud sarnase tegevusega, mistõttu ei saanud olla tegemist arusaamatusega. Poiss oli lastekaitse järelvalve all. Poisile mõisteti ringkonnakohtus lapse seksuaalse ärakasutamise eest 3 kuu pikkune tingimisi vanglakaristus. Varem oli kohus teinud otsuse 60 päeva pikkuse karistuse kohta. Lisaks määrati poisile kriminaalhooldus üheks aastaks.

Kommentaarid
(Külastatud 255 korda, 1 külastust täna)