VIDEO: Itaalia arst kirjeldab olukorda koroonaviiruse epitsentris: Ma nutan sisemiselt

Itaalias koroonaviiruse epitsentris Bergamos töötav arst dr Luca Lorini räägib, et tavaliselt ta ei nuta, aga nüüd nutab ta sisemiselt.

Bergamo haigla intensiivravi osakonna juhataja dr Lorini räägib, et iga päev loodetakse, et patsientide arv hakkab vähenema. 120 tuhande elanikuga Bergamos on surnud koroonaviirusse mõne nädalaga üle 400 inimese.

Bergamo haigla intensiivravi osakond on täis. Haiglas on 80 intensiivravi kohta ja need on kõik täis. Tavaliselt pääseb päevas 3-4 inimest intensiivist välja ning 3-4 inimest tuuakse kohe sisse.

Selleks, et viiruse levikut peatada, ei lasta lähedasi patsientide juurde. See on üks kõige kurvemaid asju. Arstid annavad patsientidele võimaluse rääkida oma lähedastega telefoni teel. Aga vahel, kui patsiendid on intubeeritud, surevad nad intubeerituna. Nõnda ei saa nad enne surma kellegagi rääkida.

Meedikud riskivad igapäevaselt oma eluga. Arstidest ja õdedest on nakatunud ligi 20 protsenti. See tähendab, et arstide ja õdede hulgas on üle 500 inimese nakatunud. Arstid on kõigele vaatamata lootusrikkad. Hirm on kõige hullem asi ja sellele ei tohi alla anda. Kasutame kõiki võimalikke kaitsevahendeid, räägib dr Lorini.

Kommentaarid
(Külastatud 929 korda, 1 külastust täna)