VIDEO: Hispaanias muudeti suur messikeskus koroonahaigete haiglaks

Sotsiaalmeediasse on üles pandud video selle kohta, kuidas Hispaanias Madriidis on suur messikeskus muudetud koroonahaigete haiglaks.

Messikeskuse haiglas on kokku 1300 tavalist voodikohta ja 96 intensiivravi kohta. Esimesed patsiendid on messikeskusse juba kohale jõudnud. Lisaks on võimalus kasutusele võtta paviljonid 1, 3 ja 5, et suurendada voodikohtade arvu messikeskuses 3000-5000 peale, kui vaja.

Hispaania peaminister Pedro Sanchez ütles, et nakatumiste hüppelist kasvu on oodata eeloleval nädalal. Praegu on Hispaanias tuvastatud üle 28 000 nakatumise ja ligi 1400 surma. Peaminister on hoiatanud hispaanlasi väga raske aja eest, vahendab El País.

Hispaania valitsus pikendas eriolukorda veel 15 päeva võrra kuni 12. aprillini. Esialgu pidi karantiin lõppema 29. märtsil. See tähendab, et 47,1 miljonit hispaanlast on veel kaheks nädalaks kodudesse suletud ja enne lihavõtteid välja ei pääse.

Koroonaviiruse puhul on eriti ohus vanurid ning koroonaviirus on juba sees vähemalt 66 hooldekodus Madriidi 425 hooldekodust. Vähemalt 25 vanurit on hooldekodudes juba surnud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,302 korda, 1 külastust täna)