Vene nakkushaiguste arst nakatas koroonaviirusega paljusid inimesi, võib selle eest vangi minna

Vene tunnustatud nakkushaiguste arst, professor Irina Sannikova käis puhkamas Hispaanias Madriidis ja naasis eelmisel neljapäeval. Pärast seda nakatas ta koroonaviirusega vähemalt 11 inimest või isegi enam. Nüüd võib naist oodata vanglakaristus.

Sannikova tegi selle vea, et ei teavitanud reisist oma kolleege Stavropoli ülikoolis. Tal ilmnesid haigusnähud ja tal tuvastati käesoleva nädala kolmapäeval koroonaviirus. Ta võidakse panna vangi selle eest, et „seadis ohtu 1200 inimest”, vahendab Daily Mirror.

Stavropoli krai kuberner Vladimir Vladimirov ütles, et Sannikova on vastutustundetu inimene ja kui ta terveks saab, siis antakse ta kohtu alla. Praegu on 53-aastane dr Sannikova haiglas intensiivraviosakonnas hingamisaparaatide all. Teadaolevalt pole tema elu ohus.

Dr Sannikova oli ise oma kolleege kuu aega varem hoiatanud, et võimalike haigusnähtude korral tuleb koju jääda ning mitte köhida ja aevastada teiste peale. Ta oli pidanud loenguid sotsiaalsest vastutusest koroonaviiruse puhul.

Venemaal on koroonaviirusse nakatunud ametlikel andmetel üle 250 inimese ning neljapäeval suri koroonaviirusse 79-aastane naine. Surnud naisel olid mitmed kroonilised haigused nagu diabeet ja kõrge vererõhk.

Vene president Vladimir Putin ütles, et koroonaviirus on Venemaal kontrolli all, kuna piirid on turistidele ja välismaalastele suletud.

Doctor who became coronavirus super-spreader after Spain holiday faces jail

A Russian doctor who contracted coronavirus could be jailed after “putting 1,200 people at risk of catching Covid-19”. Professor Irina Sannikova is facing a criminal investigation after she took a holiday to Spain but failed to disclose the trip or self-isolate as required after returning home.

Kommentaarid
(Külastatud 2,494 korda, 1 külastust täna)